Īpašumu pieslēgšanai pilsētas kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmām Rīgā pērn piešķirti 357 990 eiro Ziņas

Īpašumu pieslēgšanai pilsētas kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmām Rīgā pērn piešķirti 357 990 eiro

Ceturtdiena, 9 jūlijā, 2020

Nekustamo īpašumu pieslēgšanai pilsētas kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmām Rīgā pašvaldības pērn piešķīrusi 357 990 eiro, liecina šodien pašvaldības pagaidu administrācijas apstiprinātais pašvaldības 2019.gada publiskais pārskats.

Pagājušajā gadā līdzfinansējuma piešķiršanai nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai komisija izskatīja 952 īpašnieku iesniegumus. Komisija piešķīra pašvaldības līdzfinansējumu 357 990 eiro apmērā 498 nekustamo īpašumu pieslēgšanai pilsētas centralizētajām kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmām.

Rīgas pilsētas siltumapgādes jautājumu komisijā 2019.gadā ir izskatīti 811 juridisko un fizisko personu pieteikumi alternatīvā apkures veida ierīkošanai.

Savukārt saistībā ar to, ka dzīvojamās mājās, kuru pārvaldīšana ir nodota dzīvokļu īpašniekiem, daudzi pilsētas pašvaldības dzīvokļu īrnieki nepilda dzīvojamo telpu īres līgumu saistības, un tiek uzkrāti īrēto dzīvokļu īres maksas un maksas par pakalpojumiem parādi, pašvaldības dzīvokļu īrnieku parādu apmaksas izvērtēšanas komisija pērn izskatīja 46 jautājumus saistībā ar pašvaldības dzīvokļu īrnieku parādu apmaksas nepieciešamību un veica parādu apmaksu 30 947 eiro apmērā.

Rīgas domes Mājokļu un vides departaments kompensēja zaudējumus, kas pārvaldniekiem radušies par ilgstoši neizīrētām, brīvām pašvaldības īpašumā esošajām dzīvojamām telpām. Kompensācijas apmērs bija 833 853 eiro.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 29 dienu portālā
Bija online 28 aprīlī 22:15
Meklētājs būvniecības nozarē