Uponor Ecoflex  plastmasas siltumtrases sistēma, kas Jums uzdāvinās sirdsmieru vismaz uz 50 gadiem Aktuālie padomi

Uponor Ecoflex plastmasas siltumtrases sistēma, kas Jums uzdāvinās sirdsmieru vismaz uz 50 gadiem

Ceturtdiena, 4 jūnijā, 2020

Ja kādam Latvijā pajautātu – kā izskatās siltumtrase un kāda materiāla caurules tajās izmanto, lielākā daļa no mums droši vien atbildētu, ka no metāla vai tērauda. Iespējams tādēļ, ka šāds priekšstats ir izveidojies no bērnības, pamanot vērienīgu būvniecību ielas malā un tās radītās neērtības, vai skatoties tik populāro filmu “Mans draugs nenopietns cilvēks”, kur Jāņa Paukštello attēlotais varonis dauza ar veseri ierūsējušās siltumtrases caurules. 


Iespējams, ka joprojām ir uzņēmumi un meistari, kas strādā ar padomju sentēvu metodēm, stingri turoties pie pārliecības, ka tas ir cienījams, smags darbs, kuru pasūtītājam laiku pa laikam būtu jānovērtē, izsaucot meistarus uz trasi, lai tie nomaina sarūsējušās caurules vai salabo radušos sūci vai savienojumu. 

Pateicoties straujajai tehnoloģiju attīstībai, pasaule ir būtiski mainījusies arī  rūpnieciski izolēto cauruļu un to savienojumu jomā. Tā vietā, lai iespaidīga izmēra tranšejās guldītu metāla caurules, kas, grozi kā gribi, ir pakļautas korozijas riskam, mūsdienās aizvien vairāk siltumapgādes un ūdensapgādes sistēmām tiek izmatotas plastmasas caurules, kuru lieliskās īpašības Rietumeiropā un vietām arī Latvijā jau ir atzinīgi novērtējuši gan pasūtītāji, gan uzstādītāji. 

Kādi tad ir mūsdienīgākie risinājumi siltumapgādes tīklu izbūvē? 

Mūsdienīgām vietējām sadales sistēmām, ko profesionāļi apzīmē ar LHD (Local Heating Distribution), ir jāatbilst visstingrākajām drošības, izturības un efektivitātes prasībām un Uponor izolēto cauruļu sistēma Ecoflex un tās komponentes pilnībā tām atbilst. 

Ecoflex ir izcili piemērota mazo un vidējo siltumapgādes tīklu izbūvei vai nomaiņai. Salīdzinot ar tērauda caurulēm, rūpnieciski izolēti plastmasas cauruļvadi ir lētāki, tīkla izbūve ir vienkāršāka un ātrāka, jo tās var montēt bez savienotājuzmavām un kompensatoriem un tās uzticami kalpos vairāk nekā 50 gadus.

Ecoflex sastāv no vienas, divām vai četrām caurulēm vienā apvalkā kopā ar visiem nepieciešamajiem piederumiem – vītņu pievienojumiem, savienotājiem, uzgaļiem utt. Daudzpusīgais Uponor Ecoflex izolēto cauruļu klāsts ir sadalīts vairākos segmentos:

  • AQUA caurules ir paredzētas karstā ūdens apgādes sistēmām un tās veido viena vai divas caurules vienā apvalkā – padevei un cirkulācijai;
  • THERMO caurules ir paredzētas siltumapgādes sistēmām, kas tiek izgatavotas ar skābekļa difūzijas barjeru, novēršot gaisa iekļūšanu sistēmā un metāla savienojuma elementu iespējamo koroziju. Caurulēm ir īpaša struktūra – lokana, gofrēta virsma un slāņaina konstrukcija, novēršot enerģijas zudumus un nodrošinot aizsardzību pret lielas slodzes spiedienu;
  • PRO sērijas cauruļvadi ar PUR (poliuretāna) izolāciju izceļas ar ļoti maziem siltuma zudumiem un sākotnēji lielākas izbūves izmaksas atmaksājas 2 gadu laikā. Pateicoties pašregulējošai caurules struktūrai, nav nepieciešami izplešanās kompensatori. Vispopulārākie izmēri nepieciešamajā garumā ir pieejami uzreiz pie materiālu  tirgotājiem. Izroc tranšeju, nomēri garumu un brauc uz veikalu saņemt;
  • QUATTRO ir apkures un karstā ūdens caurules, kas sastāv no četrām PE-Xa caurulēm: divas caurules paredzētas siltuma pārvadei un divas karstajam ūdenim;
  • SUPRA PLUS ir elastīga rūpnieciski izolētu cauruļu sistēma aukstā dzeramā ūdens apgādei ar pašregulējošu apsildes kabeli, kas nodrošina ūdens aizsardzību no sasalšanas.

Ecoflex raksturo izcils ērtums uzstādīšanas ziņā. Tām ir mazāks liekuma rādiuss, kas dod iespēju izvairīties no šķēršļiem un stūriem tās ierīkojot, tām nav nepieciešamas dziļas tranšejas un caurules ir viegli ievadīt ēkā, neizmantojot papildu elementus. Ecoflex ir elastīga sistēma un tās elementi nodrošina ātru montāžas procesu – objektā caurules tiek piegādātas jau nepieciešamajā garumā, kas tiek ieguldīta tranšejā no ruļļa, kurā iespējams uztīt līdz 240 metriem cauruļvada. Montāžas procesā nav nepieciešams izmantot dārgus metināšanas pakalpojumus. Pieslēguma tehnoloģija balstās uz skrūvējamu sistēmu, kas sastāv no adaptera uzmavas, iekšējā metāla serdeņa un savienotāj elementiem. Veidgabalu montāžu var paveikt izmantojot tikai pāris uzgriežņu atslēgas.

 

Ikviens no mums vēlas ērtības un zemākas izmaksas, taču abas šīs lietas iespējamas vienīgi tad, ja izmantojam modernas tehnoloģijas un pārbaudītus risinājumus, kas sevi apliecinājuši daudzos objektos gan ārvalstīs, gan tepat Latvijā. Kā gūt pārliecību, ka savas mājas celtniecībā vai rekonstrukcijā ir ieguldīts iespējami labākais ilgtermiņa risinājums siltumapgādē, ūdensapgādē un dzesēšanā? 

Atcerieties šo vārdu salikumu: Uponor Ecoflex un uzprasiet par to zinošiem meistariem. Visticamāk viņi atzinīgi pamās ar galvu, jo ļoti iespējams, ka viņi to ierīkojuši arī būvējot savu māju.  


Uponor ir viens no pasaules vadošajiem ūdensapgādes un apkures cauruļvadu sistēmu, to produktu un risinājumu izstrādātājiem privātmājām, daudzdzīvokļu ēkām, birojiem un industriālām ēkām, kā arī dažādiem infrastruktūras projektiem. Papildu informācija: www.uponor.lv

Renāte Bērzkalne @renate
https://www.buvbaze.lv/renate/
6 gadu 8 mēnešu 17 dienu portālā
Bija online 07 maijā 09:37
Meklētājs būvniecības nozarē