Mazas vannasistabas pārvērtības Aktuālie padomi

Mazas vannasistabas pārvērtības

Sestdiena, 5 augustā, 2017

Plānojums un dizains

Remontdarbu uzsākšanai mazā telpā obligāti nepieciešami rasējumi ar starpsienu atrašanās vietām, mēbelēm, rozetēm, slēdžiem un citiem objektiem, kas palīdz novērst dažādu kļūdu rašanos. Šajā gadījumā dizains un telpas izkārtojums bija saimnieces un dizaineres risinājums.

Darba gaita

Telpas ekonomijas vārdā no sienām tiek demontētas vecās flīzes, caurules un apmetums līdz ķieģeļiem. Sienas iztaisnotas ar rīģipsi, kas noslēp jaunās caurules. Kā paredzēts daudzos tipveida projektos, vannasistaba aprīkota ar nelielu logu, kas veda uz virtuvi. Taču mūsdienās cilvēki vēlas bez tā iztikt, izvēloties gludas sienas bez papildu elementiem. Arī šajā projektā nelielais vannasistabas logs tik demontēts.

Griesti tik apšūti ar rīģipsi, veicot montāžu maksimāli iespējamā augstumā. Pēc tam tie tik apmesti un nokrāsoti baltā krāsā.

Grīdas flīzes tik pilnīgi nomainītas. Pirms jauno flīžu ieklāšanas, vecās tika demontētas, grīdas izlīdzinātas, ierīkota grīdas apkure un apkārt ieklātaj hidroizolāciju.

Līdz ar demontāžu tik aizstāti ūdens un kanalizācijas stāvvadi, caurules un visa santehnika, bet skaitītāji tik uzstādīti lūkā virs tualetes.

Vannasistabā atradās ļoti neparastas formas dvieļu žāvētājs. Pēc restaurācijas tas lieliski iederētos citā interjerā retro stilā. Tā kā šoreiz ideja bija cita, vecais dvieļu žāvētājs tik aizstāts ar jaunu.

Vietas ekonomijai ierīko piekaramo tualetes podu uz rāmja. Pateicoties tam, vannasistaba iegūst nelielu plauktu sadzīves sīkumiem un kārtīgu izskatu. Lai ievietotu izlietni (kuras nemaz nebija), tik maina durvis un tās nedaudz pārvieto uz labo pusi. Čuguna vannas vietā ieliekam jaunu – akmens masas vannu ar noņemamu sānu paneli. Lai nodrošinātu mitruma aprūpi, tika uzstādīts  ventilators. 

Rezultāts

Pēc remonta vannasistaba kļūst vizuāli lielāka, jo demontētas liekās cauruļvadu konstrukcijas un uzstādītas glancētas virsmas.

Avots: dzivenotiek.lv
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 25 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē

Pakalpojumu atlase pēc tēmas