Starptautiskajā tiešsaistes konferencē diskutēs par imigrāciju un tautsaimniecības attīstību Ziņas

Starptautiskajā tiešsaistes konferencē diskutēs par imigrāciju un tautsaimniecības attīstību

Ceturtdiena, 23 aprīlī, 2020

Šodien starptautiskajā tiešsaistes konferencē "Ilgtermiņa tautsaimniecība. Latvijas stāsts." eksperti diskutēs par imigrāciju un tautsaimniecības attīstību,  aģentūru LETA informēja biznesa augstskolas "Turība" pārstāve Marta Kive.

Lai atbildētu uz jautājumiem, kādi aspekti kavē Latviju kļūt par Baltijas līderi ekonomikā un ar kādiem līdzekļiem sekmēt tautsaimniecības ilgtermiņa attīstību, tiešsaistē piedalīsies eksperti no Dānijas, Lielbritānijas un Singapūras. 

Kive norādīja, ka konferences laikā eksperti no vairākām Latvijas augstskolām, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes, kā arī Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras diskutēs, vai viedā imigrācija ir tautsaimniecības attīstības atslēga?  

Pēc viņas sacītā, konferences plenārsēdē organizāciju attīstības eksperts Džensons Gohs no Singapūras uzstāsies ar uzrunu "Singapūras pieredzes stāsts - 30 gados no trešās pasaules valsts par vienu no vadošajām ekonomikām", savukārt Dānijas Eiropas Integrācijas institūta profesors Jūdžins Eteris prezentēs savu skatījumu par tēmu -"Latvijas ilgtermiņa izaugsme: balanss starp ES un nacionālajām prioritātēm".

"Krīze ir piemērotākais laiks, kad meklēt iespējas un inovatīvus risinājumus. Singapūra ir spējusi īstenot strauju ekonomisko izaugsmi un arī Latvijai ir visas iespējas, neraugoties uz šī brīža situāciju. Tieši pretēji - situācija mudina būt radošākiem, pieņemt ātrākus un produktīvākus lēmumus, jo šobrīd nedrīkst vilcināties. Esam pārliecināti, ka viena no valsts ekonomikas izaugsmes atslēgām ir viedā imigrācija, par ko arī diskutēsim konferences ietvaros," norādīaj "Turības" asociētā profesore Zane Driņķe.

Zinātniskās konferences laikā notiks arī ekspertu diskusija "Viedā imigrācija - tautsaimniecības izaugsmes atslēga", kuru ar uzrunu atklās Bangoras Universitātes (Lielbritānija) lektors Stīvens Džouns.

Paralēlajās sekcijās konferences dalībnieki prezentēs pētījumus vairākās jomās: uzņēmējdarbībā, tūrismā, izglītībā un zinātnē, tehnoloģijās, kā arī tiesiskuma nozarē. Konferenci tiešsaistē ikviens interesents varēs vērot augstskolas Facebook lapā.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 22 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē