Siguldā sākti sagatavošanas darbi 15 grantēto ielu remontiem Ziņas

Siguldā sākti sagatavošanas darbi 15 grantēto ielu remontiem

Pirmdiena, 13 aprīlī, 2020

Siguldā sākti sagatavošanas darbi 15 grantēto ielu dubultajai virsmas apstrādei, aģentūru LETA informēja Siguldas novada pašvaldībā.

Iestājoties labvēlīgiem laika apstākļiem, grantētajās ielās, kuras atbilst pašvaldības izvirzītajiem nosacījumiem, šogad tiks veikta dubultās virsmas apstrāde. Patlaban uzsākti ceļa apauguma noņemšanas darbi un grants segums tiek sagatavots remontdarbiem, savukārt dubultās virsmas apstrādes darbus plānots uzsākt, kad gaisa temperatūra diennaktī turēsies virs plus pieciem grādiem, norādīja pašvaldībā.

Kopumā šajā sezonā, investējot turpat 300 000 eiro no pašvaldības budžeta, dubultās virsmas apstrāde plānota 15 Siguldas ielās, lai ielas segums neputētu, nebūtu bedres un pārvietošanās pa to būtu komfortablāka.

Pašvaldībā skaidro, ka dubultās virsmas apstrādes darbu laikā tiek veikta aku pacelšana, uz ceļa tiek uzklāts bitumena un šķembu maisījums divās kārtās, un tas ir asfaltam līdzīgs segums, kas nodrošina komfortablākus braukšanas apstākļus, novēršot grantētā ceļa putēšanu un bedru veidošanos.

Dubultās virsmas apstrādes tehnoloģija paredz, ka, iestrādājot bitumena emulsiju un šķembas ceļa seguma bojātajās vietās, tās pilnīga formatēšanās jeb sacietēšana notiek trīs līdz piecu dienu laikā pie augstākas satiksmes intensitātes. Tomēr pret šāda seguma ielām jāizturas saudzīgi, nenoslogojot tās ar regulāru smago kravas transporta satiksmi, nedriftējot un nekaisot ar sāli, skaidroja pašvaldībā.

Ziemas sezonā, ja būs radies apledojums, slīdamības mazināšanai nedrīkstēs izmantot ledus rievošanas metodi, jo tādējādi tiek bojāts ielas segums. Ielas, kurās tiks veikta dubultās virsmas apstrāde, sniegs tiks attīrīts mehāniski un kaisīts ar smilti.

Pašvaldībā uzsver, ka virskārtas cieto segumu prioritāri iegūs tās ielas, kurās visi īpašumi būs 100% pieslēgti centralizētajiem kanalizācijas tīkliem un centralizētajam ūdensvadam - Vārpas, Pūču, Vēju, Mēness, Līgo un Draudzības, kā arī Saules un Jāņa ielas posms. Kā otrā prioritāte ir tās ielas, kurās 100% īpašumu pieslēgti centralizētajiem kanalizācijas tīkliem un 50% īpašumu pieslēgti centralizētajam ūdensvadam - Depo, Lapu, Ābeļu, Maijas, Ievu un Zaru iela. Savukārt augstas intensitātes Strēlnieku ielas posms no Melioratoru ielas līdz Pulkveža Brieža ielai ar dubultās virsmas apstrādi tiks apstrādāts tāpēc, ka SIA "Saltavots" pēc pašvaldības lūguma ir izbūvējis ūdens un kanalizācijas tīklu pievadus līdz īpašumiem, lai gan visi īpašnieki joprojām tiem nav pieslēguši savu īpašumu. Papildus tam jāatzīmē, ka šīs ielas ir ar virskārtai atbilstošu nestspēju, kas nepieciešama dubultās virsmas apstrādei.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 23 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē