Kuros Rīgas parkos tiks uzlabota infrastruktūra? Ziņas

Kuros Rīgas parkos tiks uzlabota infrastruktūra?

Trešdiena, 22 martā, 2017

Iestājoties siltākam laikam, vairākos Rīgas parkos un skvēros tiks uzsākta celiņu seguma un kāpņu renovācija, krastu un nogāžu stiprināšana, jaunu soliņu uzstādīšana, zālienu atjaunošana un inženierkomunikāciju aku un tekņu remonts.

Ir vietas, kur infrastruktūra laika gaitā ir nolietojusies un rada bīstamas situācijas parku apmeklētājiem, kā arī apgrūtina zaļo zonu ikdienas kopšanu, tāpēc no Vides aizsardzības fonda ir piešķirti līdzekļi vairāku parku un skvēru infrastruktūras atjaunošanai.

Rīgas domes Mājokļu un vides departaments jau ir veicis iepirkumu, lai veiktu Kobes dārza kāpņu remontu, atjaunotu segumu celiņam Arkādijas parkā un nostiprinātu daļu no Mārupītes krastiem, tiks uzsākta arī seguma maiņa Pilsoņu un Ventspils ielas skvērā. 

Savukārt Vērmanes dārzā plānots veikt lietus ūdens kanalizācijas remontu, kura laikā veco tekni nomainīs ar jaunu, iztīrīs akas, atjaunos aku vākus un lietusūdens uztvērējkanāla restes.

Departaments gatavojas arī citiem parku un skvēru infrastruktūras atjaunošanas darbiem. Šovasar iecerēts atjaunot 780 metrus garās izziņu takas koka laipu dabas parka „Piejūra” dabas lieguma zonā „Daugavgrīva”. Tāpat tiek plānota celiņu seguma maiņa un soliņu uzstādīšana Hanzas, Strēlnieku un Melngaiļa ielas skvērā,  tiks  atjaunots vēl viens celiņš Arkādijas parkā, saremontēts pa vienam celiņam Viesturdārzā un Dzegužkalnā, renovētas Vērmanes dārza kāpnes un sakārtota lietusūdens kanalizācija Kronvalda parkā.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 22 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē