Bīdāmās durvis. Veidi un īpatnības Aktuālie padomi

Bīdāmās durvis. Veidi un īpatnības

Ceturtdiena, 27 februārī, 2020

Izmantojot interjerā bīdāmās durvis, var ne tikai sadalīt telpas, bet arī atdalīt telpu vienā istabā. Šajā gadījumā Jūs nezaudēsit kvadrātmetrus.

 

Ir vairāki veidi:

1. Bīdāmās un saliekamās. Šādas durvis ir diezgan kompaktas. Tām nav nepieciešama brīva vieta atvēršanai. Dažas joslas savstarpēji savieno. Rullīšus novieto apakšā vai apakšā un augšā.

 

Varianti:

  • Salokāmās durvis. Izgatavotas no šaurām joslām. Ražošanā visbiežāk izmanto plastmasu. Slikta skaņas izolācija.

  • Grāmatas tipa durvis. Sastāv no divām vai četrām daļām. Var izgatavot no jebkura materiāla.

2. Paralēli pārvietojamas. Ir laba skaņas izolācija un ilgs kalpošanas laiks.

 

Varianti:

  • Bīdamās (kupejas) durvis. Var būt vienvērtnes vai divvērtņu. Pirmo variantu var pārvietot jebkurā virzienā. Otro variantu - vienu no otra vai viena vērtne var pārklāt otru. Stiprinātas uz sliedēm apakšā vai apakšā un augšā.

  • Kasetes durvis. Šādu durvju iezīme ir nišas gar sienām, kurās iebrauc vērtnes atvēršanas laikā. Ir modeļi, kas jau tiek pārdoti ar nišām, vai arī tās var izgatavot patstāvīgi. Var būt vienvērtnes vai divvērtņu.

  • Rādiusa durvis. Noapaļota forma un lokveida profilu sistēma. Durvis tiek izgatavotas tikai pēc pasūtījuma.

  • Kaskādes (teleskopiskas) durvis. Viena vērtne ir fiksēta, pārējās - pārvietojas. Katra vērtne ir aprīkota ar atsevišķu tekni rullīšiem. Nekustāmā vērtne pievelk citas vērtnes atvēršanas vai aizvēršanas laikā. Ražošanai visbiežāk izmanto rūdītu stiklu.

  • Ailē ievietotās durvis. Šāda veida iekšdurvis atrodas durvju ailē. Atvēršanas laikā vērtne pārvietojas pie otras un atstāj brīvu tikai pusi no ejas.

Anita Rubbe @user_8976481
https://www.buvbaze.lv/user_8976481/
4 gadi 2 mēneši 14 dienu portālā
Bija online 03 decembrī 09:40
Meklētājs būvniecības nozarē