Sienu siltināšana no iekšpuses Aktuālie padomi

Sienu siltināšana no iekšpuses

Otrdiena, 21 janvārī, 2020

Visefektīvākā telpas siltināšanas metode ir sienu siltināšana no iekšpuses. Bet ko darīt, ja tas nav iespējams? No ārpuses nav piekļuves sienai. Nav iespējams mainīt fasādes izskatu, jo tas ir arhitektūras piemineklis. Šādos gadījumos jāizvēlas iekšējā siltumizolācija.

Sienu siltināšana no iekšpuses ir vienkāršāka, ātrāka un lētāka metode nekā fasādes siltināšana, taču, lai izvairītos no nevēlamām sekām, ir jāzina daži noteikumi.

 

Hidroizolācija. Lai izvairītos no kondensācijas:

ir jāuzklāj daudzslāņu membrāna;

siltinātājam ir jābūt ar minimālo tvaiku caurlaidības rādītāju;

līme jāuzklāj uz visas siltinātāja virsmas ar vienmērīgu slāni tā, lai tā cieši pieguļ sienai;

ir jāveic telpu piespiedu ventilāciju;

sienas apstrādei ir jāizmanto antibakteriālie un pretsēnīšu līdzekļi.

 

Materiāla izvēle:

Minerālvate. Vienkāršāk lietojams un lētākais materiāls. Bet sienu siltināšanas efektivitāte ar šo materiālu ir zemāka. Vate ir pieejama ruļļos un bazalta plātnēs. Ieteicams izmantot plātnes. Tie nenosēžas, labi notur siltumu, ir blīvāki.

Putupolistirols. Ir daudz labāk piemērots iekšējai siltumizolācijai salīdzinājumā ar vati. Gaisa klātbūtne šūnās nodrošina zemu siltumvadītspēju. Materiālam ir zema tvaiku caurlaidība. Tas nelaiž cauri mitrumu, kas ļaus izvairīties no kondensāta veidošanās.

 

Pārdošanā ir arī citi materiāli siltumizolācijai:

• siltumizolējošs apmetums:

• putupoliuretāns;

• putots polietilēns;

• termiskā krāsa.

No šī saraksta var pievērst uzmanību putupoliuretānam. Tas aizpilda visas spraugas, cieši pielīp pie virsmas, ir tvaiknecaurlaidīgs. Bet tas ir dārgs materiāls, un ar to nevar strādāt bez sagatavošanās.

Ņemot vērā visus nosauktos siltumizolācijas materiālus, ir ieteicams izvēlēties putupolistirolu. Pēc tā īpašībām tas ir vislabāk piemērots sienu siltināšanai no iekšpuses.

Anita Rubbe @user_8976481
https://www.buvbaze.lv/user_8976481/
4 gadi 3 mēneši 4 dienas portālā
Bija online 03 decembrī 09:40
Meklētājs būvniecības nozarē