10 ‘’dārgas’’ kļūdas mājās fasādes siltināšanās processā Būvniecība

10 ‘’dārgas’’ kļūdas mājās fasādes siltināšanās processā

Trešdiena, 26 oktobrī, 2016

Šodien mēs sniegsim  atbildes uz visiem jautājumiem, kas saistīti ar pareizo, kvalitatīvo  un izturīgo mājās siltināšanu ārpusē.  Jūs uzzināsiet 10 visbiežāk pieļaujāmas kļūdas mājās siltināšanas processā.

1. Materiāla daudzums. Dažādos gadījumos nepiecešamais siltumizolācijas materiāla daudzums atšķiras. Piemēram, vienai mājas fasādei pietiek ar 5cm( gāzbetona siena ar 30cm biezumu), bet citai ir nepiecešams 10cm ( pusķieģeļu siena). Būtībā, viss ir atkarīgs no materiāla un sienu biezuma. Vairumā gadījumu mūsu valstī, ņemot vērā visus faktorus optimālais biezums ir – 10cm.  

2 Iekšēja mājās siltināšana. Vairākums cilvēku uzskata ka, lai būtu silti mājās iekšpusē, tad jāsiltina mājās iekštelpu. Tajā pašā laikā samazinās iekšējas telpas platība. Jā mājās siltināšanu veikt iekšpusē tad sienās arpusē dēļ neievērojama sala radīsies kondensāts, kas neapšaubami iedziļināsies mājās iekšpusē.  Tāpēc, jācenšas darīt visu iespējamo, lai tomēr veikt tieši ārējo siltināšanu.  

3. Nepareizs stiprinājums. Dībeļu trūkums, nekvalitatīva un lēta līme u.c. tas viss liks Jūs maksāt vairāk naudas nekā Jūs plānojat. Katram siltināšanas materiālam ir noteikti uzstādīšānas komponenti, lietojiet atbilstošus.

4. Pagraba siltināšanai netiek pievērsta uzmanība. Daudzie uzskata, ka mājas siltināšana un pagrabs nav savstarpēji atkārīgas lietas, bet tā nav. Liela daļa siltuma zūst dēļ tā kāpagrabs nav siltināts.

5. Nekvalitatīvs darbs. Siltumizolācijas plāksnem jābūt vienmērīgi un stingri uzstādītam . Jums nevajadzētu būt nevienai plaisai, kas savukārt var sagraut visu ventilāciju kopumā.  Siltināšanas procesā jābūt augsta līmeņa precizītātei, lai izvairītos no turpmākam negatīvam sekām.

6.Nekvalitatīvi sagatavošanas darbi. Pavlina – svarīgākais posms pirms siltināšanas procesa. Izveidojiet pilnīgi lidzēnu virsmu bez defektiem.

7. Mājas siltināšana bez pieredzes. Nav izdevīgi ekonomēt naudu uz profesionāļiem, jā Jūs šajā procesā ir jauniesācējs.  Modernas tehnoloģijas un materiāli pieprasa profesionālo pieredzi.

8. Profesionāļu izvēle. Labāk neizvēlēties “meistarus” kuru galvenais moto ir “ātri un ērti”. Dodiet priekšroku tiem, kuri godīgi jums pateiks, ka šīs process ir laikietilpīgs, sarežģīts un dārgs zināmā mērā.

9. Darba izpildītāju atstāšāna ‘’savā vilnī’’. Cik labi nebūtu speciālisti, vienmēr jākontrolē visu darba gaiti no sākuma līdz beigām.  Jautājiet, jo labs speciālists vienmēr paskaidros katru savu darbību un sniegs atbildi uz jūsu jautājumiem. Neaizmirsiet pievērst uzmanību tāmei, tas sastādīšānas laikā un piedāvājiet meistariem pašiem iegādāties visus nepiecešamos materiālus, lai izvairītos no neoptimālas naudas tērēšānās.

10.  Vienošanās – tas ir svarīgi. Nav vērts domāt, kā visām kompānijam līgumi ir vienādi un vispār tas ir muļķības. “Nedraudzīgas” kompānijas mēģina padarīt vienošanos uz sev izdevīgākajiem nosacījumiem. Savukārt draudzīgas kompānijas, kurām ir svarīga reputācija un pozitīvas klientu atsauksmes, jums sniegs tādu līgumu, kurš ir vērsts uz pozitīvo attieksmi. Vienmēr lasiet līgumus!

Daži vispārējie padomi: Mājas siltināšanas materiālam jāaptver vismaz 60% virsmas Labvēlīgi laika apstākļi –  ārā nav vējas  un temperatūra ārpusē ir no + 5 līdz +25 gradiem. Plānojiet mājas siltināšanu veikšānu vasaras sākumā.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 15 dienu portālā
Bija online 07 aprīlī 18:12
Meklētājs būvniecības nozarē