Motivējošas fotogrāfijas: kā izskatās atjaunota ēkas fasāde Ziņas
Foto: riga.lv

Motivējošas fotogrāfijas: kā izskatās atjaunota ēkas fasāde

Ceturtdiena, 16 martā, 2017

Atjaunota fasāde dzīvojamai mājai Jāņa ielā, tagad tā ir spilgta, sakopta un harmoniski iederas starp citām Vecrīgas skaistajām mājām. Dzīvojamā ēka atrodas pašā vecpilsētas sirdī un priecē ne tikai nama iedzīvotājus, bet arī garāmgājējus un tūristus. Ir būtiski uzturēt fasādi labā stāvoklī ne tikai, lai tā ir vizuāli pievilcīga, bet arī, lai laika gaitā radušās plaisas un nelīdzenumi neizraisa sienas bojājumus, kas vēlāk var novest līdz mitruma un pelējuma iekļūšanai dzīvokļos.

Dzīvojamai mājai Jāņa ielā fasāde tika mazgāta ar augstspiediena strūklu, lai nokaltu nestabilo apmetumu līdz stabilai mūra virsmai. Veikta bojāto vietu apstrāde ar dziļumgrunti, rievu apstrāde ar grunti un aizdare ar remonta javu, fasādes gludo daļu atjaunošana, špaktelēšana, slīpēšana un gruntēšana.

Nokrāsoti koka logi un palodzes, mansarda daļas dekoratīvā apšuvuma špaktelēšana, slīpēšana un krāsošana, kā arī sētas fasādes bojāto vietu remonts.

Iedzīvotāji kopsapulcē lēma par uzkrājuma novirzīšanu fasādes atjaunošanai 2016. gadā, kopējās izmaksas atjaunošanas remontdarbiem bija ap 14 000 EUR.

Ar savas mājas remontdarbu plānu 2017. gadam ikviens klients var iepazīties savā www.e-parvaldnieks.lv profilā, kā arī klātienē jebkurā no uzņēmuma 11 klientu apkalpošanas centriem visā Rīgā. Atgādinām, ka 2016. gada oktobrī ikvienam dzīvokļa īpašniekam mājas pārvaldīšanas tāmes projekts ar plānoto remontdarbu kopsavilkumu 2017. gadam drukātā formā tika ievietots pastkastītē.

Gadījumā, ja Jūsu mājas plānoto remontdarbu kopsavilkumā 2017. gadam fasādes atjaunošanas remontdarbi nav iekļauti, par darbu iekļaušanu tāmē var lemt mājas dzīvokļu īpašnieku kopība, kopsapulcē vai aptaujas veidā, balsojot “PAR” (50% + 1 balss) remontdarbu iekļaušanu tāmē, norādot arī remontdarbiem nepieciešamā finansējuma avotu – tas var būt gan mājas esošais finanšu līdzekļu uzkrājums, gan jauna uzkrājuma veidošana.

 

Avots: riga.lv
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 25 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē