Pabeigti 15% būvdarbu Bior biroja ēkas būvniecībā Ziņas

Pabeigti 15% būvdarbu Bior biroja ēkas būvniecībā

Ceturtdiena, 28 novembrī, 2019

Pabeigti aptuveni 15% būvdarbu pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta "Bior" biroja ēkas, piebūves un katlu mājas jaunbūvē, aģentūru LETA informēja būvfirma SIA "Velve". 

Būvniecība tiek īstenota ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējumu, un projekta kopējās izmaksas ir 3,1 miljons eiro.

Objekts atrodas Lejupes ielā 1C un 3, Rīgā. Būvniecības gaitā plānota jaunas ēkas, tai skaitā laboratoriju telpu un savienojošas pārejas, izbūve ap 1600 kvadrātmetru platībā, kā arī vecās katlu mājas nojaukšana un jaunas, jaudīgākas katlu mājas izveide, uzstādot divus 550 kilovatu jaudas katlus un automātiku. Tāpat teritorijā tiks reorganizēti inženiertīkli, ierīkojot papildu kanalizācijas sūkņu staciju. 

Šobrīd darbi pabeigti par 15% - izbūvēts jaunbūves ēkas dzelzsbetona karkass un ārējie kanalizācijas tīkli, uzsākti mūrēšanas darbi un siltumtrases izbūve, izbūvēts zemējums, uzstādītas savienojošās pārejas un laboratorijas kāpņu dzelzsbetona konstrukcijas. Būvniecību, kas sākta 2019.gada 29.jūlijā, plānots pabeigt 2020.gada jūlija beigās. 

"Jaunajā ēkā tiks nodrošināts viss nepieciešamais - modernas laboratoriju telpas, vides pieejamība un patīkama darba vide, lai zinātnieki varētu koncentrēties tikai uz veicamajiem pētījumiem. Oriģinālais fasādes apšuvuma risinājums līdz šim Latvijā vēl nav izmantots - tas būs uz metāla rāmja iestiepts apdrukāts stiklšķiedras siets," norādīja būvkompānijas "Velve" valdes loceklis Ivo Brālēns.  

Ēkas jaunbūvē atradīsies Zivju resursu pētniecības departamenta un citu institūta struktūrvienību pētnieku jaunās darba vietas, un tā tiks savienota ar esošo institūta laboratorijas ēku.

"Jaunā biroja ēka ļaus paaugstināt "Bior" pētniecisko kapacitāti, jo varēsim koncentrēt resursus un modernizēt pētniecības infrastruktūru vienuviet un nodrošināt zinātnisko personālu ar mūsdienīgām telpām," informēja zinātniskā institūta "Bior" direktors Aivars Bērziņš.

Būvniecības uzņēmums "Velve" pagājušajā gadā strādāja ar 58,488 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 4,2% mazāk nekā 2017.gadā, un nopelnīja 467 898 eiro.

"Velve" dibināta 1992.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 1,423 miljoni eiro, un tā vienīgais īpašnieks ir kompānija "MN Holding". Kompānijas patiesā labuma guvēja ir pieredzējušā Krievijas hokejista Iļjas Nikuļina sieva Jekaterina Ņikuļina.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 17 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē