Latvijas Būvniecības gada balvu 2017 saņem VEF Kultūras pils Ziņas

Latvijas Būvniecības gada balvu 2017 saņem VEF Kultūras pils

Pirmdiena, 12 martā, 2018

Latvijas būvniecības industrijas labāko arhitektu, inženieru, būvnieku un objektu, kuri pretendējuši uz prestižo “Latvijas Būvniecības gada balvu 2017”, godināšana ilga vairāk nekā trīs stundas. Pasākuma kulminācija bija “Grand Prix” piešķiršana – šo balvu saņēma VEF Kultūras pils.

Tieši VEF Kultūras pilī arī norisinājās svinīgā ceremonija.Latvijas būvniecības industrijas labāko arhitektu, inženieru, būvnieku un objektu, kuri pretendējuši uz prestižo “Latvijas Būvniecības gada balvu 2017”, godināšana ilga vairāk nekā trīs stundas. Pasākuma kulminācija bija “Grand Prix” piešķiršana – šo balvu saņēma VEF Kultūras pils. Tieši VEF Kultūras pilī arī norisinājās svinīgā ceremonija. Konkursā "Latvijas Būvniecības gada balva 2017" "Grand Prix" piešķirta arī "Grand Hotel Kempinski Riga" atjaunotajai viesnīcas ēkai pilsētas vēsturiskajā centrā. Kopumā balvas sadalītas 10 nominācijās, katrā no tām piešķirot trīs godalgotas vietas.

Kā atzīmēja VEF Kultūras pils restaurācijas pasūtītāji – Rīgas domes Īpašuma departaments – tas bijis ļoti svarīgs, bet sarežģīts objekts. Arhitekte Ruta Krūskopa ar savu komandu projektēšanu uzsākusi jau 2010. gadā, kad ar panākumiem pēc viņas projekta noslēgušies darbi pie Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra. Projekts bija pabeigts, bet nebija finansējuma, nācās to atlikt, bet pēc tam – veikt pārprojektēšanu.

Objekta būvuzraugs, inženieris Oļģerts Jurgensons, kurš strādājis pie objekta, ir īsts “VEFietis”. Kā sešpadsmitgadīgs zēns viņš ir bijis VEF jauniešu basketbola komandas kapteinis. Vitālijs Hrapovs (SIA “Moduls”) bijis atbildīgs par skatuvi un skaņu. Ar viņa profesionalitāti iespējams iepazīties arī citos objektos – Kultūras pilī “Ziemeļblāzma”, Latvijas Nacionālajā teātrī, Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī.

Īpašu pateicību departamenta pārstāvji izteikuši būvniekiem – firmai “Velve”, kas veikusi darbus. “Balvu šodien saņēma ēka, bet kultūras iestādei ir svarīgi, lai ēkas forma būtu piepildīta ar kvalitatīvu saturu.  Man tagad jau šķiet, ka tas brīdis, kad ēka novembrī tika nodota ekspluatācijā, ir tālu aiz muguras, jo mums ir tik daudz pasākumu, tāda intensitāte – vairāki pasākumi dienā!  Mēs esam apdzīvojuši šo vidi jau sen. Un es ceru, ka kvalitatīvi, jo apmeklētāji un pasākumu rīkotāji ir apmierināti. Un varu pateikt, ka mums jau līdz gada beigām, izņemot vienu nedēļu pēc Dziesmu svētkiem, ir aizņemtas un rezervētas visas gada dienas.

Tas tāpēc, ka mums patīk tas, ko mēs darām, esam ielikuši darbā sirdi. Un arī komanda ir tāda pati. Un, ja mēs vēlāmies rezultātu, tad nevar tā – atnācu plkst. 9.00 uz darbu un aizgāju plkst. 18.00. Darbs notiek ar dvēseli. Un to novērtē tie, kuri pie mums nāk. Atliek tikai aicināt  visus ciemos!”, par uzvaru priecājās VEF Kultūras pils direktore Liene Kubiļus. 
Otro Grand Prix balvu saņēma“Grand Hotel Kempinski Riga”. Kā atzīmēja Live Riga valdes priekšsēdētāja Vita Jermoloviča, pasaules līmeņa viesnīcu zīmolu ienākšana Rīgā runā par Latvijas galvaspilsētas līmeni tūrisma nišā.

Tika atzīmēti arī citi objekti, gan privāti, gan pašvaldības īpašumā esoši.
Par labāko sabiedrisko jaunbūvi atzīta "CTB" biroju ēka Liepājā, bet labākā dzīvojamā ēka 2017. gadā tapusi Rīgā, Citadeles ielā - "Kern rezidences".

Pirmo vietu nominācijā "Ražotne" ieguvis beramkravu īslaicīgas uzglabāšanas terminālis Rīgas brīvostā, bet par labāko koka būvi atzīta "Peldmāja" Pāvilostā. Pirmā vieta nominācijā "Inženierbūve - jaunbūve" piešķirta jaunam tiltam Augšlīgatnē, bet vislabākā inženierbūves rekonstrukcija ir veikta Viļņas lidostā, kur strādājuši būvnieki no Latvijas.

Visveiksmīgākā fasāžu rekonstrukcija realizēta Liepājas Valsts 1. ģimnāzijas ēkai. Nominācijā "Restaurācija" laurus plūkusi Rīgas Svētā Jēkaba katedrāle, bet labākā rekonstrukcija noritējusi sporta skolā Kuldīgā, kur projekta ietveros izbūvēts arī jauns baseins.

Publiskās ārtelpas nominācijā pirmā vieta piešķirta Baltijā lielākajai fizisko aktivitāšu zonai "Centra sporta kvartālam" Rīgā, Krišjāņa Barona ielā. Speciāla balva par patriotisku sajūtu veicināšanu piešķirta monumentālajam Latvijas karogam AB dambī.
Savukārt konkursa "Gada būvinženieris Latvijā 2017" uzvarētāji ir labākais būvniecības projektu vadītājs Dzintars Blumers ("A.C.B."), labākais gada projektētājs Gatis Vilks ("BICP"), labākais jaunais inženieris Aleksejs Tokarevs ("Velve") un labākais būvdarbu vadītājs Latvijā Ansis Vorms ("Norma-S").

Konkursu "Latvijas Būvniecības Gada balva 2017" un "Gada būvinženieris Latvijā 2017" svinīgajā gala ceremonijā piedalījās valsts institūciju, pašvaldību pārstāvji, diplomāti, uzņēmumu vadītāji, būvinženieri, arhitekti, nekustamo īpašumu projektu attīstītāji. Konkursam tika pieteikti 114 objekti, aptverot daudzveidīgu ēku tipoloģiju. Visi konkursam pieteiktie objekti līdz 2018.gada marta vidum aplūkojami fotoizstādē Līvu laukumā un mājaslapā "www.buvniekupadome.lv".

Avots: riga
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 21 diena portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē

Pakalpojumu atlase pēc tēmas