Ieslēgts Latvijas Nacionālā teātra ēkas atjaunotās fasādes apgaismojums Ziņas

Ieslēgts Latvijas Nacionālā teātra ēkas atjaunotās fasādes apgaismojums

Ceturtdiena, 10 augustā, 2017

Lai pārbaudītu dekoratīvā apgaismojuma atbilstību vizuālajam projektam, otrdien, 8.augustā, ieslēdza Latvijas Nacionālā teātra ēkas (Kronvalda bulvārī 2) atjaunotās fasādes apgaismojumu.

Būvniecības darbi tika sākti šī gada pavasarī un to laikā atjaunoja bojātās profilētās detaļas. Veica jumta, frontonu, starpstāva dzegu vilkumu ap logiem un logu plauktiņu, triglifu, sandriku un frontonu plaisu attīrīšanu un aizpildīšanu ar atbilstošu restaurācijas sastāvu.

Virs ēkas 3. stāva ovālajiem logiem un rizalīta loga ir veikta vinješu bojājumu atjaunošana ar plaisu attīrīšanu un aizpildīšanu ar atbilstošu restaurācijas sastāvu. Ēkas logiem un durvīm veikts remonts, nomainot bojātās detaļas un atjaunojot krāsojumu.

Arī ēkas terasei ir veikti atjaunošanas darbi, novēršot terases margu un vāžu bojājumus, attīrot radušās plaisas un aizpildot tās ar atbilstošu restaurācijas sastāvu. Terases grīdai vēl tiks veikts hidroizolācijas remonts un uzklāts segums. Tāpat paredzēts veikt arī ēkas profilēto detaļu bojājumu atjaunošanu.

Latvijas Nacionālā teātra ēkas fasādes atjaunošu pēc Rīgas domes Īpašuma departamenta veica SIA “VELVE”. Sagaidot Latvijas simtgadi ēkai no jauna tika izbūvēts fasādes dekoratīvais apgaismojums. Kopumā uz ēkas fasādes ir uzstādīti 220 gaismekļi.

Aicinām apgaismojuma iedegšanā pievienoties visus interesentus, novērtēt un sniegt arī savus priekšlikumus.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 25 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē

Pakalpojumu atlase pēc tēmas