ŪDENS APGĀDES SISTĒMAS IZVEIDE PRIVĀTMĀJĀ Aktuālie padomi

ŪDENS APGĀDES SISTĒMAS IZVEIDE PRIVĀTMĀJĀ

Ceturtdiena, 31 oktobrī, 2019

Lai nodrošinātu ērtu un komfortablu dzīvi mājās, tās jānodrošina ūdens apgāde, jo nevienam nepatīk iet uz aku pēc ūdens, it īpaši aukstā ziemas rītā. Bieži vēlamies to paveikt pašu spēkiem, taču protams jāzina kā to paveikt un kādi materiāli šim darbam būs nepieciešami. Šajā rakstā jūs varat iepazīties ar standarta ūdens apgādes sistēmas izveidi.

Ūdens sūknis
Lai nodrošinātu pilnvērtīgu ūdens apgādes sistēmu mājās, ieteicams iegādāties ūdens sūkni ar tam jau pievienotu spiedkatlu. Sūknis jānovieto piemērotā vietā. 1.)Sūknis jāpasargā no sala. 2.) Vēlams pēc iespējas novietot sūkni tuvāk ūdens ņemšanas vietai. 3.) Sūkni uzstādīt tālāk no dzīvojamajām telpām, ja tas nav iespējams,tad to noizolējam, jo sūknis strādājot ir paskaļš. (apm.95 dB)

Ūdens sūknis

Sūcvads (ūdens uzsūkšanas caurule).
Par sūcvadu parasti izmanto polietilēna melnās caurules, kas kalpos ūdens pievadei, sūknim no ūdens ņemšanas vietas. Sūcvada caurules diametrs nedrīkst būt mazāks par sūkņa ieplūdes kanāla diametru (sūcvada ieeju sūknī). Ja sūcvada garums pārsniedz 15m, vai ūdens sūknēšanas augstums ir lielāks par 5m, tad vēlam izmantot lielāka diametra caurules. Polietilēna caurules vēlams ierakt zemē no 1-1.5 metra dziļumā, lai izvairītos no sūcvada aizsalšanas ziemas periodā. Sūcvadu vēlams ierakt zemē ar nelielu augšupeju sūkņa virzienā, un neierakt ar viļņveida novietojumu augšup, lejup, lai izvairītos no gaisa uzkrāšanās sūcvadā. Polietilēna cauruļu savienošanai izmantojam tai paredzētas uzmavas ,un pēc iespējas mazāk veidojam savienojumus sūcvadā, lai būtu mazāka ūdens pretestība sūcvadā.

Sūcvads (ūdens uzsūkšanas caurule).

Pretvārsts.Sūcvada galā, kas atrodas ūdens ņemšanas vietā, pievienojam pretvārstu ar sietiņu. Pretvārsts nodrošina ūdens netraucētu iesūkšanu , bet nepieļauj ūdens atplūšanu pretējā virzienā. Sietiņš nodrošina, lai sūcvadā nenonāktu lielākas cietās daļiņas, ja tādas atrodas ūdens ņemšanas vietā, kas var negatīvi ietekmēt sūkņa darbību. Visus savienojumus veidojam hermētiskus, jo slikta savienojuma iespaidā sūcvadā iekļūs gaiss un sūknis nespēs uzsūknēt ūdeni.

Pretvārsts.

Ūdens filtrs.
Ūdens filtra korpusu uzstādam tādā vietā, kur ērti tam būtu piekļūt, lai nomainītu filtrā atrodošo kārtridžu. Ir nopērkami dažāda veida kārtridži, ar dažādu ūdens caurplūdi un dažādu ūdens sastāvā atrodošos piejaukumu attīrīšanai.

Filtru uzstādam aiz sūkņa, ko pieslēdzam pie spiedcaurules. Katrā filtra pusē uzstādam noslēdzošus krānus, kas atvieglos filtra kārtridžu nomaiņu. Ja ūdens sastāvā ir kādi mehāniski piemaisījumi, kas var ietekmēt sūkni, tad filtru vēlams arī pieslēgt sūkņa sūcvadā, taču jāreiķinās, ka tad radīsies lielāka pretestība sūcvadā. Uzstādot filtru pirms sūkņa, filtra kārtridžu jālieto tikai mehānisko daļiņu attīrīšanai un tas regulāri jāmaina, kas paildzinās sūkņa darbības laiku.

Ūdens filtrs.

Antivibrācijas caurule.Antivibrācijas caurule kalpo, lai vibrācijas, kas rodas sūkņa motoram sūknējot ūdeni, nenodotu tālāk caurulēs, kas var radīt papildus skaņu un negatīvi ietekmē cauruļu savienojumus. Antivibrācijas cauruli ieteicams uzstādīt gan sūcvada savienojumam ar sūkni, gan savienojumam ar padeves cauruli. Antivibrācijas caurules atvieglo sūkņa pieslēgšanu ūdens apgādes sistēmai, jo tās ir elastīgas un lokanas.

Antivibrācijas caurule.

 

Ziņas un publikācijas topas sadarbība ar būvniecības namu "Kurši"! Īstie būvmateriāli: www.kursi.lv .

 

Vladimirs Klujevs @rubric
Руководитель проекта
5 gadu 3 mēneši portālā
Bija online 19 jūlijā 09:50
Meklētājs būvniecības nozarē