Būvmateriālu ražotāja Knauf apgrozījums pērn audzis par 12,5% Ziņas

Būvmateriālu ražotāja Knauf apgrozījums pērn audzis par 12,5%

Pirmdiena, 7 oktobrī, 2019

Būvmateriālu ražotājas SIA "Knauf" apgrozījums pagājušajā gadā bija 65,782 miljoni eiro, kas ir par 12,5% vairāk nekā 2017.gadā, bet uzņēmuma peļņa pieauga par 35,7% un sasniedza 11,901 miljonu eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka, pateicoties stabilam būvmateriālu pārdošanas apmēram Baltijas valstu tirgū, pagājušais gads uzņēmumam vērtējams kā labs.

Šogad "Knauf" neplāno darba vietu samazināšanu, kā arī saistībā ar pietiekošajām ražošanas jaudām netiek plānots palielināt materiālu importu no citiem grupas uzņēmumiem.

Prognozējot būvniecības situācijas uzlabošanos Baltijas valstīs, šogad "Knauf" plāno uzlabot apgrozījuma un peļņas rādītājus, teikts vadības ziņojumā.

2019.gada otrajā pusē "Knauf" plāno sākt karjera "Saulkalne" ekspluatāciju un iegūt ģipšakmeni. Karjera paplašināšanas plāns ir pakārtots dzelzceļa "Rail Baltica" turpmākajiem attīstības plāniem. Atkarībā no "Rail Baltica" projekta virzības jaunā karjera ekspluatācija var tikt paātrināta vai aizkavēta.

2017.gadā "Knauf" apgrozījums bija 58,451 miljons eiro, bet peļņa - 8,773 miljoni eiro.

Uzņēmums "Knauf" iekļauts "Knauf" uzņēmumu grupā, kas ir viens no vadošajiem būvmateriālu ražotājiem pasaulē. Uzņēmuma īpašniece ir Vācijā reģistrēta sabiedrība "Knauf International GmbH". "Knauf" ir vienīgā ģipškartona ražotāja Latvijā un Baltijā.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē