Rīgas Zooloģiskais dārzs sāk apsaimniekot Ziņas

Rīgas Zooloģiskais dārzs sāk apsaimniekot "Āfrikas savannas" ekspozīciju

Piektdiena, 20 septembrī, 2019

Šodien plkst.11 Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārzā jaunās Zebru un antilopju mājas skatu laukumā tiks parakstīts dokuments, ar kuru Rīgas zoodārzs savā valdījumā pārņems "Āfrikas savannas" ekspozīciju kompleksu, aģentūru LETA informēja Zooloģiskā dārza informācijas dienestā.

"Āfrikas savannas" būvniecība tika sākta 2017.gada jūlija beigās un tās kopējās izmaksas ir trīs miljoni eiro, no kuriem vairāk nekā 2,5 miljonus eiro finansējusi Rīgas dome, savukārt 400 000 eiro piešķirti no valsts budžeta.

Trīs ēku un aploku kompleksu 1,7 hektāru lielā teritorijā, kas ir 1/10 daļa no zoodārza kopplatības, pēc Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta pasūtījuma projektēja pilnsabiedrība "Re-Arta" un būvniecības darbus veica pilnsabiedrība "BBA un Tilts".

Dokumenta parakstīšanu vēl pagaidām tramīgi vēros arī pirmie "Āfrikas savannas" iemītnieki - dižantilopes un antilopes impalas, kas tikko pārcēlušās uz jauno mītni un pamazām sāk aprast ar jaunajiem apstākļiem. Savukārt pasaulē mazākās antilopes dikdiki jaunajā ekspozīcijā apskatāmas jau pāris nedēļas.

"Āfrikas savannas" kompleksu apmeklētājiem paredzēts atvērt 17.oktobrī, bet līdz tam laikam plānots atvest vēl divas dižantilopes un atraktīvākos "Āfrikas savannas" iemītniekus - piecus geladas pērtiķus. Savukārt zebru pārcelšanās uz jaunajām mājām notiks septembra beigās. 

Jāatzīst gan, ka zebras, antilopes un žirafes visus kopā lielajā "Āfrikas savannas" aplokā varēs vērot tikai pavasarī, kad dzīvnieki būs saraduši viens ar otru un būs piemēroti laika apstākļi, teica zoodārza pārstāvji.

Ziņas un publikācijas topas sadarbība ar būvniecības namu "Kurši"! Īstie būvmateriāli: www.kursi.lv .

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē