Lietuvas ministriju kompleksu varētu būvēt pie Seima nama Ziņas

Lietuvas ministriju kompleksu varētu būvēt pie Seima nama

Pirmdiena, 12 augustā, 2019

Lietuvas valdība jaunajam kompleksam, kur būs izvietotas astoņas ministrijas, varētu izvēlēties laukumu pie parlamenta ēkas Viļņā, kur pašlaik atrodas bezmaksas autostāvvieta, ziņu aģentūru BNS informēja valdības kancelejā.

Centralizētas sabiedriskā īpašuma pārvaldības kompānijas "Turto bankas" pētījumā šī vieta atzīta par visrentablāko no četrām iespējamām kompleksa būvniecības vietām.

"Turto bankas" BNS informēja, ka kopumā analizētas 11 iespējamās valdības kompleksa atrašanās vietas Viļņā, bet pēdējam analīzes posmam atlasīti četri valstij piederoši zemesgabali.

Pētījumā tika analizēti pieci iespējami projekta attīstīšanas modeļi, un secināts, ka jauna kompleksa būvniecība ir finansiāli izdevīgāka nekā pārējās iespējas: esošas ēkas iegāde, jaunas ēkas nomāšana, kompleksa būvniecība publiskās un privātās partnerības modelī un noma ar izpirkšanas tiesībām.

"Turto bankas" aplēses liecina, ka ēku komplekss izmaksās 62-67 miljonus eiro. Projektu pilnībā finansēs Lietuvas valsts.

Plānots, ka kompleksa telpu platība būs 24 000 kvadrātmetru un tajā būs 2000 darba vietu. Ministrijas, kuras plānots pārvietot uz jauno kompleksu, pašlaik kopā aizņem ap 40 000 kvadrātmetru plašas telpas.

Projekts paredz, ka jaunajā kompleksā atradīsies Vides, Enerģijas, Finanšu, Sociālās drošības un darba lietu, Veselības, Transporta un sakaru, Tieslietu, kā arī Ekonomikas un inovāciju ministrija.

Lietuvas valsts īpašumu pārvaldītājs norādīja, ka precīzs ēku skaits un izvietojums būs zināms pēc arhitektu pieteikuma konkursa.

Projektu īstenot plānots trīs gadu laikā no būvniecības sākuma.

 

Ziņas un publikācijas topas sadarbība ar būvniecības namu "Kurši"! Īstie būvmateriāli: www.kursi.lv .

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 25 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē