Cūkkopības uzņēmumam Ancers kūtsmēslu krātuves modernizēs Goldingen Invest Ziņas

Cūkkopības uzņēmumam Ancers kūtsmēslu krātuves modernizēs Goldingen Invest

Ceturtdiena, 2 maijā, 2019

Cūkkopības uzņēmuma "Ancers" izsludinātajā iepirkumu konkursā par ražošanas būvju atjaunošanu un jaunbūves izveidi uzvarējis uzņēmums "Goldingen Invest", liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

"Goldingen Invest" ir uzvarētājs starp trim pretendentiem kompānijas iepriekš izsludinātajā iepirkumā, un atjaunos divas kūtsmēslu krātuves fermā "Bunči-1" Salaspils novadā, izbūvējot krātuvju pārsegumu un piegādājot, nomainot un papildinot krātuvju aprīkojumu. Uzņēmums arī uzbūvēs četrus graudu glabāšanas bunkurus fermā "Bunči-1", piegādājot un uzstādot to aprīkojumu. Tāpat taps arī kūtsmēslu krātuve fermā "Rukas" Sunīšos, Krimuldas novadā, kā arī šajā fermā tiks atjaunota esošā kūtsmēslu krātuve.

Investīciju projektu par 1,3 miljoniem eiro plānots īstenot līdz 2020.gada 30.decembrim, piesaistot Eiropas Savienības (ES) Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai finansējumu, pasākuma "Ieguldījumi materiālajos aktīvos" apakšpasākumā "Atbalsts ieguldījumiem lauku saimniecības".

Iepriekš "Ancers" plānoja ieguldīt 1,336 miljonus eiro ražošanas būvju atjaunošanā un jaunbūves izveidē.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka 2016.gada 13.janvārī "Ancers" fermu "Rukas" Krimuldas novadā skāra Āfrikas cūku mēris (ĀCM), kur nedēļas laikā tika likvidētas 5023 cūkas, bet 2017.gada 7.februārī sērga uzliesmoja uzņēmuma otrajā fermā Salaspils novada "Bunčos", kur tika likvidēts vairāk nekā 8500 cūku ganāmpulks.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka 2017.gadā "Ancers" strādāja ar 433 783 eiro apgrozījumu, bet kompānijas peļņa bija 298 063 eiro. Informācija par uzņēmuma finanšu rezultātiem 2018.gadā vēl nav publiskota.

"Ancers" ir reģistrēts 1994.gadā, un kompānijas pamatkapitāls ir 84 020 eiro. Kompānijas vienīgā īpašniece ir Dace Kalvāne. Kompānijas pamatdarbība ir šķirnes cūku audzēšana un cūku nobarošana gaļai.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē