Siguldas apkārtnē atjaunos segumu uz trim reģionālajiem ceļiem Ziņas

Siguldas apkārtnē atjaunos segumu uz trim reģionālajiem ceļiem

Piektdiena, 31 jūlijā, 2020

Siguldas apkārtnē šonedēļ sāk atjaunot segumu uz trim reģionālajiem autoceļiem, aģentūru LETA informēja VAS "Latvijas Valsts ceļi".

Sākušies būvdarbi uz autoceļa Ragana-Turaida (P7) visā šī ceļa garumā Krimuldas novadā. Uz ceļa noteikts ātruma ierobežojums 70 un 50 kilometri stundā (km/h) un sākušies sabiedriskā transporta pieturvietu demontāžas darbi.

Savukārt piektdien sāksies būvdarbi uz autoceļa Ragana-Limbaži (P9) posmā no Raganas līdz Kalnadunduriem Krimuldas novadā, kur šonedēļ notiek sagatavošanās darbi.

Tuvākajās dienās būvdarbi tiks uzsākti arī uz autoceļa Inciems-Sigulda-Ķegums (P8) posmā no krustojuma ar autoceļu Pādes-Tūžas (V65) pie Mālpils līdz krustojumam ar autoceļu Sidgunda-Ropaži (V66) pie Sidgundas Mālpils novadā.

Uz visiem šiem ceļiem tiks veikta seguma atjaunošana - tiks ieklāta izlīdzinošā asfalta kārta un veikta virsmas apstrāde. Uz autoceļa P7 atjaunos arī autobusu pieturvietas.

Uz autoceļiem P7 un P8 būvdarbus veic SIA "Binders" par kopējo līgumcenu 1 861 835 eiro ar pievienotās vērtības nodokli (PVN). Būvdarbus uz autoceļa P9 veic SIA "8 CBR" par līgumcenu 209 052 eiro ar PVN. Plānots, ka septembrī šie remontdarbi tik pabeigti.

Būvdarbu izmaksas tiek segtas no valsts budžeta papildu 75 miljonu eiro programmas ietvaros.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē