Tīklu piramīdas un trošu ceļi  bērna attīstībai un jautībai Aktuālie padomi

Tīklu piramīdas un trošu ceļi bērna attīstībai un jautībai

Piektdiena, 2 augustā, 2019

Kad bērns ir mazs, viņam tiek dotas attīstošas rotaļlietas. Tad, kad bērniņš paaugās un viņš ir gatavs doties uz rotaļu laukumu, arī tad nedrīkst aizmirst, ka bērnam ir jāturpina attīstīties.

Un to viņs lieliski var darīt arī rotaļu laukumā. Populārākas atrakcijas, kad bērns ir paaudzies, vairs nav slidkalniņi vai šūpules. Viņiem daudz interesantāk ir kaut kur uzrāpties, uzlīst vai pievilkties. Šajā rakstā mēs apskatīsim, kas tad bērniem patīk un galu galā, kādi ir ieguvumi rotaļu atrakcijām, kur ir nepieciešams spēks un izturība. 

Alpīnisma tīkls piedāvā ļoti daudzus fiziskus un garīgus ieguvumus, ieskaitot spēka un līdzsvara veidošanu, kāpšanas spējas, telpisku izpratni un problēmu risināšanas prasmes. Tīkli ir paredzēti, lai attīstītu koordināciju, motoriskās prasmes un veiklību. Tas ir ideāls veids, kā attīstīt bērnu roku-acu koordināciju, kamēr viņi spēlējas, jo atrakcija ir veidota tā, lai rosinātu bērna iztēli un loģisko domāšanu, kur ķerties klāt un kur likt kāju, lai tiktu augstāk. Bērniem patīk virvju piramīdas, jo tas ļauj viņiem pārvietoties bez nepieciešamības pieskarties zemei.  Vertikāli slīpi tīkli un konstrukcijas veido bērnu spēku, iemācoties pacelt pašiem savu svaru. Savukārt līdzenāki vai horizontālāki tīkli un konstrukcijas veido lielisku balansu bērniem, jo viņiem ir vienmērīgi jāsadala svars, lai neizkristu. Laukumi.lv piedāvā saviem klientiem rāpšanās tīklus, kas ir būvēti tā, lai izturētu skarbus ārēji ietekmējošus faktorus, t.i. vandālisms un laikapstākļi.

Trošu ceļš – tas ļauj droši nonākt no vienas vietas uz citu. Rinda uz šo atrakciju vienmēr ir gara, neatkarīgi no tā, vai bērns ir 6 vai 12 gadus vecs, jo tas ir ļoti jautrs pasākums. Uzdrīkstoties ķerties pie troses, bērni atklāj jaunas sajūtas, kas veicina viņu pārliecību par sevi. Pa slīdošām aktivitātēm bērni saskaras ar izaicinājumiem un sāk apzināties savas spējas patstāvīgi koordinēt savas kustības. Trošu ceļš bērniem māca ne tikai izklaidi, bet arī spēju sadarboties savā starpā. Viņi iemācās gaidīt savu kārtu un nodot sēdekli nākamajam.  Visa kabeļu regulēšanas sistēma ir iebūvēta nerūsējošā tērauda kārbā, kas bērniem nav pieejama, un spriegošanas kabeli veido statīvs ar drošības slēdzeni. Šī rotaļu atrakcija ietver arī gumijas sēdekli, kas ir piestiprināts pie troses. 

Iekļaujiet savā rotaļu laukumā alpīnisma elementus, kas mudinās bērnus attīstīties, izklaidēties un izaugt par veseliem un laimīgiem! Laukumi.lv pārstāv vairākus Eiropas vadošos rotaļu laukumu un trenažieru ražotājus. Mūsu piedāvātā produkcija ir droša un sertificēta. 

Janis Ērglis @erglis21
Projektu vadītājs
6 gadu 1 mēnesis 11 dienu portālā
Bija online 24 novembrī 15:22
Meklētājs būvniecības nozarē