Jelgavas novada pašvaldība gaida 1,3 miljonu eiro aizņēmumus aktīvās atpūtas un sporta laukumu labiekārtošanai Ziņas

Jelgavas novada pašvaldība gaida 1,3 miljonu eiro aizņēmumus aktīvās atpūtas un sporta laukumu labiekārtošanai

Pirmdiena, 29 jūlijā, 2019

Jelgavas novada pašvaldība saņēmusi apstiprinājumu par Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) līdzfinansējuma saņemšanu aktīvās atpūtas un sporta laukumu labiekārtošanai, taču projektu īstenošanu bremzē iespēja saņemt 1,3 miljonu eiro aizņēmumu saņemšana šiem projektiem, aģentūru LETA informēja pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Kopējā summa visiem septiņiem pašvaldības iniciatīvas projektiem sasniedz 1 445 424 eiro, no tiem ELFLA finansējums plānots 153 823 eiro, bet pašvaldības līdzfinansējums - 1 291 601 eiro apmērā.

"Saskaņā ar domes lēmumu 1,3 miljonu apmērā nepieciešamais pašvaldības līdzfinansējums paredz aizņēmumus Valsts kasē, taču pašlaik sarežģītā situācija ar valdības nostāju attiecībā uz aizņēmumiem un piešķīrumiem no Valsts kases pašvaldībai nerada paļāvību, ka tas būs iespējams. Skaidrojot šo situāciju, ar publisku vēstuli esam vērsušies gan valdībā, gan Finanšu ministrijā un citās uzraugošajās institūcijās," informēja pašvaldības izpilddirektore Līga Lonerte.

Pagaidām pašvaldība plāno apstiprinātos projektus īstenot 2020.-2021.gadā, ņemot vērā. Taču, ja nebūs iespējams saņemt aizņēmumu pilnā mērā, iespējams, pašvaldība pārskatīs arī šīs ieceres un pārplānos tās.

Projekti paredz izveidot atpūtas vietas Bērvircavā, Staļģenē, pie Zaļenieku pamatskolas, Svētes pamatskolas un citviet novadā.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 20 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē