Jelgavas Tehnikums tiks pie 1,5 miljonus eiro vērtas sporta zāles Ziņas

Jelgavas Tehnikums tiks pie 1,5 miljonus eiro vērtas sporta zāles

Piektdiena, 28 jūnijā, 2019

Parakstīts būvdarbu līgums par Jelgavas Tehnikuma sporta zāles būvniecību.

Plānots, ka iecerētā būve palīdzēs nodrošināt mācību iestādes audzēkņiem kvalitatīvu vidi sporta nodarbībām, tādējādi ļaujot uzlabot sporta sasniegumus.

«Ceļš uz jaunas sporta zāles būvniecību ir bijis garš un sarežģīts, tādēļ vēl jo lielāks gandarījums, ka sperts šis nozīmīgais solis, un jau nākamā gada beigās Jelgavas Tehnikuma audzēkņiem būs pieejama jauna, moderna un ērta sporta zāle. Uz mūsu mācību iestādi mācīties nāk daudzi sportiski jaunieši, un jaunā būve pavērs viņiem jaunas iespējas,» komentē Jelgavas Tehnikuma direktore Janīna Rudzīte.

Viņa norādīja, ka līdzšinējā, pirms 50 gadiem tapusī sporta zāle ir gandrīz divas reizes mazāka nekā topošā būve, tādēļ tajā ir sarežģīti nodrošināt pilnvērtīgas sporta nodarbības gandrīz 1000 Jelgavas Tehnikuma audzēkņiem.

Objektā, kura būvniecība jāīsteno 10 mēnešu laikā, iecerēts uzbūvēt 680 kvadrātmetru lielu sporta zāli un labiekārtot tās teritoriju. Konkursā par būvdarbu veikšanu uzvarēja SIA «REATON LTD», un tā īstenošanai plānoti 1 460 408,99 eiro (bez PVN).

Tehnisko projektu izstrādāja un autoruzraudzību nodrošinās SIA «BM projekts», savukārt būvuzraudzību nodrošinās SIA «BaltLine Globe».

Projekta «Jelgavas tehnikuma infrastruktūras uzlabošana un mācību aprīkojuma modernizācija 2.kārta» īstenošanu finansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds, un tā laikā iepirktas arī jaunas iekārtas un instrumenti mācību programmu «Autotransports», «Programmēšana» un «Datorsistēmas» īstenošanai.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 22 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē