Ventspils Mūzikas vidusskola un koncertzāle atbilst ugunsdrošības prasībām Ziņas

Ventspils Mūzikas vidusskola un koncertzāle atbilst ugunsdrošības prasībām

Otrdiena, 18 jūnijā, 2019

Ventspils Mūzikas vidusskolas un koncertzāles «Latvija» ēka atbilst visām augstākajām ugunsdrošības prasībām, jo vienas nedēļas laikā ir novērsti visi Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta ieteiktie uzlabojumi, informē Ventspils pilsētas P/I «Komunālā pārvalde».

 

Jau ziņots, ka 21. maijā tika saņemts pozitīvs VUGD atzinums par ēkas atbilstību ugunsdrošības prasībām, savukārt 4. jūnijā - pēc tam, kad Iekšējās drošības birojs (IDB) aizdomās par kukuļa pieņemšanu no būvniekiem, apakšuzņēmējiem saistībā ar Ventspils Mūzikas vidusskolas jaunās ēkas atbilstības novērtēšanu ugunsdrošības prasībām aizturēja VUGD Kurzemes reģiona brigādes amatpersonas, tika saņemts lēmums par pozitīvā atzinuma atcelšanu.

Ventspils pilsētas P/I «Komunālā pārvalde» informēja, ka Ventspils Mūzikas vidusskolas ēkas un koncertzāles «Latvija» projekts izstrādāts 2015.gadā, un ēkas būvniecība, tai skaitā ugunsdrošības sistēmu izbūve veikta atbilstoši projektam, tomēr kopš tā laika pilnveidotas ugunsdrošības prasības būvniecību reglamentējošajā likumdošanā, kas nav viennozīmīgi vērtējami, līdz ar to – šobrīd veikti attiecīgi uzlabojumi.

Ventspils Mūzikas vidusskolas un koncertzāles „Latvija» būvniecība jau tuvojas noslēgumam. Atvēršanas svētki plānoti 25., 26. un 27. jūlijā.

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 25 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē