Jēkabpilī par pieciem miljoniem eiro plāno atjaunot tautas nama vēsturisko ēku Ziņas

Jēkabpilī par pieciem miljoniem eiro plāno atjaunot tautas nama vēsturisko ēku

Pirmdiena, 3 jūnijā, 2019

Jēkabpils pašvaldība ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) atbalstu īstenos tautas nama vēsturiskās ēkas atjaunošanas un energoefektivitātes paaugstināšanas projektu, kura kopējās izmaksas sasniedz 5 065 996 eiro, lēmusi pilsētas dome.

Projekta mērķis ir atbilstoši pašvaldības attīstības programmai veikt ieguldījumus energoefektivitātes paaugstināšanai pašvaldības ēkā - Jēkabpils tautas namā -, tādejādi samazinot primārās enerģijas patēriņu un pašvaldības izdevumus par siltumapgādi. Iecerēta grīdu, cokola, sienu, pārsegumu, bēniņu un jumta siltināšana, energoefektīvu logu un durvju uzstādīšana, ventilācijas sistēmas ierīkošana, siltummezgla nomaiņa, apkures sistēmas un iekšējo siltā ūdens tīklu rekonstrukcija un energoefektīva apgaismojuma ierīkošana. Tāpat tiks veikti darbi, kas nav saistīti ar energoefektivitātes paaugstināšanu, bet ir nepieciešami ēkas atjaunošanas projekta pilnīgai pabeigšanai un ēkas efektīvai ekspluatācijai.

Projekta īstenošanu plānots sākt 2020.gada trešajā ceturksnī un pabeigt 30 mēnešu laikā.

ERAF projekta kopējās izmaksas ir 3 539 381 eiro, no tām 210 303 eiro paredzēts kā ERAF līdzfinansējums. Vēl 1 526 615 eiro ir projektā neiekļautās izmaksas, līdz ar to visa iecere izmaksās 5 065 996 eiro. Pēc projekta apstiprināšanas nepieciešamais pašvaldības līdzfinansējums tiks nodrošināts, ņemot aizņēmumu Valsts kasē 2020.gadā.

Avots: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 23 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē