Šūpoles, bet tik dažādi veidi! Aktuālie padomi

Šūpoles, bet tik dažādi veidi!

Pirmdiena, 27 maijā, 2019

Šūpoles ir viena no populārākajām rotaļu laukuma sastāvdaļām, kas ir gandrīz katrā publiski pieejamā bērnu rotaļu laukumā. Kustība uz priekšu un atpakaļ var būt gan relaksējoša, gan aizraujoša, radot bērniem lidošanas sajūtu. Jāpiebilst, ka šūpošanās ir vairāk nekā vienkārši jautrība bērniem. Bērniem patīk šūpoties kopā.

Viņi komunicē savā starpā un apgūst sadarbošanās prasmes, gaidot savu kārtu, palīdzot citiem, stumjot vienam otru. Šūpošanās palīdz attīstīt smalkās ķermeņa motorikas funkcijas, piemēram,  roku un pirkstu koordināciju, tvēriena stiprumu un kāju apļveida kustības. Šūpošanās ir lielisks instruments maņu integrēšanai un bērniem ar autisma spektra traucējumiem.

Vienas šūpoles, bet dažādi sēdeklīši
Aplūkosim šūpoļu sēdekļus, kuri nodrošina dažāda līmeņa komfortu un atbalstu bērniem ar dažādām prasmēm un spējām
Šūpoles mazuļiem
Lielā kausa šūpoles ir bērna pirmās šūpoles. Tas ir sēdeklītis, kas paredzēts zīdaiņa drošai un ērtai turēšanai. Tas aptver bērnu par 360 grādiem un nodrošina stabilu muguras atbalstu. Šis sēdeklītis kalpos ilgus gadus, jo tas ir piemērots zīdaiņiem no 6 mēnešu vecuma un to var lietot līdz pat 3 gadu vecamam (atkarībā no bērna lieluma). 
Klasiskās šūpoles
Tradicionālais plakanais sēdeklis vienmēr ir bijis iecienīts rotaļu laukuma elements. Bērni vienmēr skries uz šūpolēm, kad pamanīs tās rotaļlaukumā. Klasiskās šūpoles joprojām ir viena no pieprasītākajām rotaļu iekārtām, ko izvēlas arī pasūtītāji. Plakanais dizains īpaši labi noder nedaudz vecākiem bērniem ar lielāku fizisko kontroli, ļaujot viņiem brīvi šūpoties uz priekšu un atpakaļ. Tas palīdz attīstīt ķermeņa koordinācijas prasmes.
Šūpoles-ligzda
Šūpoles-ligzda ir lielisks dizaina elements katrā rotaļu laukumā un šis šūpoļu modelis paliek arvien populārākas publiskajos bērnu laukumos. Atšķirībā no klasiskajām šūpolēm, kas ir paredzētas tikai vienam cilvēkam, ligzdas šūpolēm ir ievērojami lielāks virsmas laukums un parasti to var lietot vairāk nekā viens bērns. Tās ir neticami ērtas savas konstrukcijas dēļ un sajūtas ir līdzīgas kā sūpuļtīklā. Šūpoles atšķiras pēc izmēriem, kā arī no tā, cik lielu svaru tās spēj noturēt. Attiecīga izmēra šūpoles spēj noturēt arī  pieaugušos. Tas dod iespēju vecākiem vairāk laika pavadīt kopā ar bērniem, baudot to pašu aktivitāti. Svarīgi atzīmēt arī to, ka šī šūpolīte ir ļoti labs vairants bērniem ar papildus fiziskām vajadzībām vai tiem, kuriem nepieciešama lielāka palīdzība, jo, pateicoties konstrukcijai un dizainam, šūpoles-ligzda ir daudz drošākas nekā klasiskās šūpoles. 
Šūpoles bērniem ar īpašām vajadzībām
Nevienam bērnam nevajadzētu liegt izklaidēties vietējā parkā vai mājās kopā ar draugiem un ģimeni, pat ja bērnam ir fiziska invaliditāte vai īpašas vajadzības, kas varētu to padarīt grūtāk sasniedzamu. Laukumi.lv piedāvā adaptīvos šūpoļu sēdekļus bērniem, kas ietver pilnīgu atbalstu un citus šūpuļsēdekļu pielāgojumus. 
            Laukumi.lv pārstāv vairākus Eiropas vadošos rotaļu laukumu ražotājus un īpaši pievērš uzmanību tam, lai piedāvātais produkts būtu atzīts, vizuāli pievilcīgs, drošs, sertificēts un augstas kvalitātes. Mēs lepojamies, ka mūsu  produktu klāsts ir plašs un daudzveidīgs, kas klientiem dod izvēles iespējas. 

Janis Ērglis @erglis21
Projektu vadītājs
6 gadu 1 mēnesis 3 dienas portālā
Bija online 24 novembrī 15:22
Meklētājs būvniecības nozarē