ThermoWhite iesaistās VEF Kultūras pils rekonstrukijā. Būvniecība

ThermoWhite iesaistās VEF Kultūras pils rekonstrukijā.

Otrdiena, 11 jūnijā, 2019

Thermowhite iesaistās VEF Kultūras pils rekonstrukcijā

VEF Kultūras pils ir nozīmīgs pilsētvides objekts un valsts mēroga arhitektūras piemineklis, kura saglabāšana ir svarīga vēstures mantojuma sastāvdaļa. 2018. gada novembrī, dienu pirms Latvijas valsts simtgades, tika pabeigta pilnīga VEF Kultūras pils rekonstrukcija un restaurācija, kurā tika iesaistīta arī Thermowhite komanda. 
Thermowhite uzdevums bija ieklāt jaunu bežsuvju grīdu un skaņas izolācijas materiālu ēkas skatuves un dekorāciju telpās, kā arī starpstāvu pārsegumos. Demontāžas procesā zem dēļu grīdas tika atrasti izdedži, kuru noņemšana tika veikta tāpat kā pārējais segums.
“Projekts ir ļoti vērienīgs un svarīgs ne vien no būvniecības, bet arī cilvēciskā viedokļa, jo VEF Kultūras pils ir vieta, kas gadiem ilgi pulcējusi dažādus cilvēkus, piedzīvojusi liela mēroga notikumus un tāpēc ir kalpo kā kultūras simbols jau vairākām paaudzēm,” stāsta Thermowhite projektu vadītājs Kristaps Demidovs, piebilstot, ka iespēja veikt renovācijas darbus tik vērienīgā projektā sniedz milzīgu gandarījumu visai uzņēmuma komandai.

Foto avots: vefkp.lv

Restaurācijas laikā grīdas pamatnes un starpstāvu pārsegumu pamatnes izlīdzināšanai tika izmantots Thermowhite siltumizolācijas materiāls un PE5/300 skaņas un triecienus absorbējošā plēve, sagatavojot būvniecības nākamajam solim, kurā virs sagatavotās pamatnes 1628 kvadrātmetru platībā tika ieklāts Estrich betona klons. Bezšuvju materiāls ir piemērotākā izvēle grīdas seguma pamatnes apstrādei, jo izveido izlīdzinošu kārtu, kas nodrošina, ka betona slānis tiks ieklāts kvalitatīvi un vienmērīgā biezumā.  Vienlaikus tas samazina risku, ka grīdā ar laiku varētu rasties plaisas, kas ir īpaši svarīgi tādai ēkai kā VEF Kultūras pils, ko ik dienu apmeklē liels skaits cilvēku, radot grīdas segumam lielu slodzi. 
“Šis ir laiks, kad ar inovatīvu tehnoloģiju palīdzību ir iespējams nodrošināt augstas kvalitātes būvniecības risinājumus un veicināt ēkas ilgmūžību. To darīt ir būtiski, jo ne tikai šeit, Latvijā, bet arī visā pasaulē ir daudz arhitektūras pērļu, kuras restaurējot, ir iespējams saglablāt to maģisko auru un vēstures elpu, kas ēkās mīt gadiem ilgi, kā arī parūpēties, lai kultūras pieminekļi būtu pieejami vēl nākamajām paaudzēm,” vēsturisko ēku restaurācijas nozīmīgumu izceļ Demidovs. 
Bilde?
Thermowhite bezšuvju siltumizloācijas materiāls ir unikāls, videi draudzīgs risinājums, kas līdz šim ticis uzstādīts tādos projektos kā Jaunā Teika, Liepājas koncertzālē Lielais Dzintars, Rīgas Motormuzejā un citviet. Vairāk informācijas par Thermowhite tehnoloģiju un tās pielietošanu iegūsi, noskatoties šo video.


Arvils Agejevs @user_5914254
Projektu vadītājs @ Thermowhite Baltic & Scandinavia
5 gadu 6 mēnešu 26 dienu portālā
Bija online 15 februārī 10:16
Meklētājs būvniecības nozarē