Centra Vaivari divos stāvos veikti renovācijas darbi 2,7 miljonu eiro apmērā Ziņas

Centra Vaivari divos stāvos veikti renovācijas darbi 2,7 miljonu eiro apmērā

Svētdiena, 12 maijā, 2019

Nacionālā rehabilitācijas centra Vaivari divos stāvos veikti renovācijas darbi 2,774 miljonu eiro apmērā, informēja centra vadītāja Anda Nulle.

Kopumā no šīs summas 1,508 miljoni eiro bija Eiropas Reģionālā attīstības fonda finansējums, 160 000 eiro - valsts budžeta finansējums, bet 1,107 miljoni eiro - paša rehabilitācijas centra līdzekļi.

Nulle informēja, ka patlaban pēc renovācijas darbiem centra 6. un 7.stāva telpas uzlabotas gan aprīkojuma, gan vizuālā izskata ziņā, turklāt tās kļuvušas arī funkcionālākas pacientu daudzveidīgajām rehabilitācijas vajadzībām.

Vaivaros notikuši arī atjaunošanas darbi centra pieguļošajā teritorijā, piesaistot Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonda līdzekļus. Par šo finansējumu uzlabota vides pieejamība un iespēja izmantot jaunizveidotus celiņus arī dažādu grūtības pakāpju dozētas slodzes pastaigām un nodarbībām.

Kā informēja Nulle, pērn centrā Vaivari stacionārā rehabilitācija tika sniegta 5633 pacientiem, turklāt Vaivaros neesot problēmu ar cilvēkresursu nodrošinājumu, jo brīvo vakanču praktiski neesot.

Centra vadītāja norādīja, ka periodā no 2020. līdz 2025.gadam Vaivaros plānots izveidot multifunkcionālu zāli, kā arī ārstu un funkcionālo speciālistu biroju un pacientu apskates telpas. Tāpat iecerēts izbūvēt ārstniecības personāla ģērbtuves ar dušām.

Šodien apskatīt Vaivaros veiktos remontdarbus bija ieradusies veselības ministre Ilze Viņķele (AP), kura pasākumā norādīja, ka šīs renovācijas ir spilgts apliecinājums tam, kāpēc rehabilitācijas joma pelnīti guvusi lielu uzmanību sabiedrības un veselības nozares profesionāļu vidū.

Viņķele norādīja, ka cilvēka ārstēšana slimnīcā nereti ir tikai ceļa sākums, jo bez rehabilitācijas darbs ir puspabeigts, un šī iemesla dēļ, pēc ministres domām, rehabilitācijas attīstība Latvijā ir nozīmīga.

Vaivaru attīstībā plānots ieguldīt vēl apmēram divus miljonus eiro tā sestā un septītā stāva remontam, kā arī tehnoloģiskā aprīkojuma papildināšanai un atjaunošanai. Centrs pēdējo gadu laikā ir investējis ievērojamus līdzekļus, lai atjaunotu divas nozīmīgas nodaļas - otro nodaļu, kurā medicīnisko rehabilitāciju saņem bērni un pieaugušie ar dažādām muskuloskeletālām patoloģijām, un trešo nodaļu, kurā tiek veiktas kardioloģiskās un pulmonoloģiskās rehabilitācijas programmas pieaugušajiem pacientiem.

Minētās aktivitātes īstenotas projekta «Kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamības uzlabošana Vaivaros, attīstot veselības aprūpes infrastruktūru» laikā, kura finansējumu veido Eiropas Reģionālās attīstības fonda, valsts un Vaivaru budžets.

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 25 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē