Noslēdzies fotokonkurss “Energoefektivitāte mums apkārt”, Ziņas

Noslēdzies fotokonkurss “Energoefektivitāte mums apkārt”,

Piektdiena, 27 oktobrī, 2017

Ekonomikas ministrijas un žurnāla “Būvinženieris” izsludinātajā fotokonkursā “Energoefektivitāte mums apkārt” no 27 iesniegtajām fotogrāfijām konkursa žūrija izvēlējās trīs laureātus: Māras Prindules, SIA “Salaspils siltums” un Jelgavas pilsētas pašvaldības fotogrāfijas.

Konkursa žūrijas vērtējumā Jelgavas pilsētas pašvaldības iesniegtajam 2.internātpamatskolas sporta zāles attēlam piešķirta 3. vieta. Zāles būvniecība notika, ievērojot zemas enerģijas patēriņa ēkas prasības (ap 14, 23 kWh/m2 gadā). Sporta zālē atrodas arī rehabilitācijas un tehniskās telpas, kā arī katlumāja. Pie ēkas ir labiekārtota teritorija un izveidots stāvlaukums apmēram 30 automašīnām. Jelgavas 2.internātpamatskola īsteno speciālās pamatizglītības programmas izglītojamiem ar fiziskās un garīgās attīstības traucējumiem, un šobrīd viņiem tiek nodrošināts atbilstošs izglītojamo fiziskās attīstības un rehabilitācijas process.

Kā rakstīts iepriekš, oktobrī Ekonomikas ministrija un žurnāls “Būvinženieris” izsludināja fotokonkursu “Energoefektivitāte mums apkārt” un aicināja ikvienu Latvijas iedzīvotāju dalīties ar fotogrāfijām, kurās fiksēta energoefektivitāte jebkādos tās aspektos. Jelgavas pilsētas pašvaldība pieteica trīs ēku fotogrāfijas – 2.internātpamatskolas sporta zāli, kā arī pirmsskolas izglītības iestādes “Zīļuks” un “Kāpēcīši”.

Konkursa žūrija vērtēja 27 iesniegtās fotogrāfijas. Primārais konkursa darbu vērtēšanas kritērijs bija fotogrāfiju atbilstība konkursa tēmai, mākslinieciskais redzējums un darba saturs.

Fotokonkursa mērķis ir veicināt sabiedrības izpratni par energoefektivitāti visos enerģijas izmantošanas sektoros (ēkas, transports, iekārtas) un aspektos (ekonomiskie, sociālie, vides) un aicināt iedzīvotājus ik dienu īstenot energoefektivitātes uzlabošanas pasākumus.

Visi konkursam iesūtītie darbi ir publicēti informatīvās kampaņas “Dzīvo siltāk” kontā facebook.com (www.facebook.com/dzivosiltak).

Avots: jelgava.lv
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 25 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē

Pakalpojumu atlase pēc tēmas