Medicīnas centra būvniecība cilvēkiem ar īpašām vajadzībām Ziņas

Medicīnas centra būvniecība cilvēkiem ar īpašām vajadzībām

Trešdiena, 9 novembrī, 2016

1991.gadā  pēc diplomēta būvinženiera Aleksandra Kaplana izstrādātā projekta tika uzsākta multifunkcionāla centra būvniecība Ķengaragā.

Ēka tika projektēta ievērojot PSRS laika būvniecības konstrukciju valsts standartu II-04, kurš tajā laikā tika izstrādāts ēku būvniecībai Latvijā. Pēc šī standarta Latvijā ir būvētas tādas ēkas kā  „Preses nams“, „Pļavnieku poliklīnika“ kā arī bijusī viesnīca „Latvija“.

Ēkas būvniecība tika pārtraukta un līdz šim brīdim ēka bija „iekonservēta“.                   

Lai nodrošinātu tālāku ēkas būvniecību, metāla konstrukcijas tika patstāvīgi apstrādātas pret koroziju.

Šodien uz šīs ēkas bāzes A. Kaplana vadībā top moderns, medicīnas centrs, kurš sniegs pilnu pakalpojumu klāstu cilvēkiem ar īpašam vajadzībām.   Iztrūkstošie ēkas ārsienas dzelzsbetona aizpildījuma elementi tika aizvietoti ar AEROC gatavām pārsedzēm 300 x 6000, 5800, 5200mm garumā.

Tālāko ēkas ārsienu un iekšsienu aizpildījumu būvē no AEROC Universal 300 blokiem logu un durvju aiļu pārsegšanai lietojot gatavās pārsedzes 300mm.    Ēkas četros augšējos stāvos 3000m2 platībā tiks izbūvēti ērti, komfortabli dzīvokļi cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

Vidējos stāvos tiks izbūvēti apartamenti priekš pacientiem, kuriem nepieciešams ilgstošs rehabilitācijas laiks.

Savukārt trīs stāvos tiks izvietots medicīnas centrs ar pilnu ārstniecības un rehabilitācijas pakalpojumu klāstu, kas vērsts uz klientiem ar īpašām vajadzībām.

Pirmajā stāvā tiks izveidots plašs ēdināšanas bloks, kurā tiks piedāvāta dietologa izstrādāta gan kopējā gan pacientam nepieciešamā individuālā ēdienkarte.  Ēkas plānotā  nodošana ekspluatācijā - 2019 gads.  

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē