Dzīvojamajā projektā Promenāde investēti 10 miljoni eiro Ziņas

Dzīvojamajā projektā Promenāde investēti 10 miljoni eiro

Svētdiena, 14 aprīlī, 2019

Investējot 10 miljonus eiro un bijušās industriālās ēkas pārbūvējot par mūsdienīgiem un kompaktiem "loft" tipa mājokļiem, Mūkusalas ielā Daugavas krastā uzbūvēts dzīvojamo māju projekts "Promenāde", aģentūru LETA informēja projekta pārstāvji.

Tostarp projekta "Promenāde" attīstībai piesaistīts bankas "Citadele" aizdevums 3,7 miljonu eiro apmērā.

Projekta "Promenāde" ietvaros, divas industriālās ēkas pārveidojot par dzīvojamām, izvietoti 106 dzīvošanai pilnībā gatavi apartamenti. Abas ēkas ir nodotas ekspluatācijā.

"Redzam, ka mājokļu tirgu lielā mērā nosaka mileniāļi, kas pašreiz ir viena no lielākajām ekonomiski aktīvajām sabiedrības daļām. Šī paaudze iecienījusi dzīvi stilīgā vietā pilsētas centrā un ar augstu attīstības potenciālu. Viņus vairāk interesē samērā neliela mājokļu kvadratūra. Tāpat lielu interesi par dzīvokļu iegādi redzam no investoru puses, kuri dzīvokļus pērk, lai izīrētu - pēc tiem ir liels pieprasījums mājokļu īres tirgū," norādīja projekta attīstītāja SIA "Baltlains" pārstāve Laima Paševica-Eglīte.

"Promenādes" projekta pirmajā ēkā ir 41 vienstāvu, divstāvu un trīsstāvu "loft" stila apartaments platībā no 31 līdz 115 kvadrātmetriem, un tie izvietoti ēkas četros stāvos. Katra dzīvokļa plānojums un iekārtojums ir atšķirīgs.

Līdzīgi rekonstruēta arī otrā "Promenādes" projekta ēka, kuras sešos stāvos iekārtoti 65 dzīvokļi platībā no 29 līdz 171 kvadrātmetram. Projektā izveidots tipveida dzīvokļu plānojums, taču iekārtojumā izmantoti dažādi apdares materiāli, kas tos padara atšķirīgus.

Nekustamo īpašumu uzņēmums "Baltlains" reģistrēts 1994.gadā, un tā pamatkapitāls ir 209 472 eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir AS "TARGA Holding", liecina "Firmas.lv" informācija. Vienlaikus kompānijas patiesā labuma guvējs ir Krievijas pilsonis Andrejs Tarasovs.

2018.gadā "Baltlains" strādāja ar 868 114 eiro apgrozījumu un cieta 107 870 eiro zaudējumus.

Avots: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 20 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē