Investējot 1,5 miljonus eiro, Cēsīs top jauns sociālo pakalpojumu centrs Ziņas

Investējot 1,5 miljonus eiro, Cēsīs top jauns sociālo pakalpojumu centrs

Piektdiena, 5 aprīlī, 2019

Cēsīs, Rīgas ielā gada nogalē sāksies jauna sociālo pakalpojumu centra celtniecība. Šajā centrā tiks veidoti jauni pakalpojumi personām ar garīga rakstura traucējumiem un bērniem ar funkcionāliem traucējumiem, informē Cēsu novada pašvaldība.

Ēkas projektēšanu paredzēts pabeigt šā gada jūnijā, kad tiks izsludināts ēkas būvniecības darbu iepirkums. Sociālo pakalpojumu centra būvniecību iecerēts sākt šā gada oktobrī. Centrs klientiem tiks atvērts 2021.gada janvārī. Pērn izsludinātajā sociālo pakalpojumu centra ēkas metu konkursā uzvarēja SIA «Rīgers», kas šobrīd strādā arī pie ēkas projektēšanas.

Topošajā sociālo pakalpojumu centrā paredzēts izveidot dienas aprūpes centru pilngadīgām personām ar garīga rakstura traucējumiem, kā arī specializētas darbnīcas, kur būs iespējams apgūt dažādas prasmes, kas nākotnē šiem cilvēkiem varētu palīdzēt iekļauties darba tirgū.

Tāpat centrā atradīsies arī dienas aprūpes un rehabilitācijas centrs bērniem ar funkcionāliem traucējumiem, kā arī tiks nodrošināts «Atelpas brīdis» – īslaicīgas sociālās aprūpes pakalpojums, kas piedāvā vecākiem uz vienu vai vairākām diennaktīm atstāt bērnu speciālistu aprūpē.

Iecerētajai ēkai blakus esošajā teritorijā nākotnē paredzēts arī veidot sporta laukumu, mini zoodārzu un viesu namu, kur sociālo pakalpojumu centra klienti varēs strādāt.

Kā norāda Cēsu novada pašvaldības aģentūras «Sociālais dienests» direktore Iveta Sietiņsone: «Galvenais ieguvums no jaunā centra būs sabiedrībā balstīti pakalpojumi. Centrs un tajā pieejamie pakalpojumi būs veidoti tā, lai palīdzētu veiksmīgi integrēt sabiedrībā cilvēkus, kuri līdz šim tikuši ievietoti aprūpes iestādēs un tikuši nošķirti gan no savām ģimenēm, gan pārējās sabiedrības.»

«Vidzemē tas būs pirmais šāda apjoma sociālo pakalpojumu centrs. Arī citas pašvaldības strādā pie tā, lai nodrošinātu jauna veida pakalpojumus un veicinātu deinstitucionalizāciju, bet citur līdzīgu centru celtniecība šobrīd nav plānota,» stāsta Sietiņsone.

Projekta kopējās izmaksas ir 1 593 152 eiro, kopējās attiecināmās izmaksas – 1 478 070 eiro, t.sk. ERAF līdzfinansējums 901 606 eiro un valsts budžeta dotācija 42 614 eiro.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē