Padomi praktiskam un mājīgam vannas istabas iekārtojumam Aktuālie padomi

Padomi praktiskam un mājīgam vannas istabas iekārtojumam

Trešdiena, 6 martā, 2019

Tieši vannas istaba ir vieta, kur sākam un noslēdzam dienu. Vannas istaba ir mūsu tīrības, skaistuma un miera zona, tāpēc svarīgi, lai tur uzturēties ir patīkami un ērti. Vannas istabas lielums nav izšķirošais. Viss ir atkarīgs no telpas efektīvas izmantošanas. Pat pašu mazāko vannas istabu var pārvērst mājīgā un funkcionālā telpā. Vienīgais, kas nepieciešams – praktiski izmantot esošo platību un izvēlēties atbilstošu interjera dizainu.

Paslēpiet lieko

Paslēpiet no jūsu acu skata, piemēram, nevēlamas caurules, pievadus, ūdens skaitītājus – ikvienu tehnisko elementu, kas nesniedz vizuālu baudījumu, ja tādi ir. Šādi telpa uzreiz izskatīsies daudz estētiskāka, kļūs ērtāka uzkopšanai un lietas tajā būs vieglāk organizējamas, līdz ar to – kopskats būs kārtīgāks un patīkamāks.

Izvēlieties dušu

Ja vietas nav daudz, telpa jāizmanto pēc iespējas racionālāk. Vannas ievietošana nozīmē, ka jau tā nelielo platību ievērojami samazināsiet. Tieši tāpēc labākais risinājums nelielām vannas istabām ir dušas ierīkošana – iegūsiet papildu vietu nepieciešamajām vannas istabas mēbelēm un santehnikai, kā arī telpa nebūs tik aizpildīta.

Plašuma sajūtai – gaišie toņi

Gaiši toņi, baltās krāsas izmantošana interjerā, kā arī nelieli spilgti akcenti novērsīs uzmanību no tās patiesajiem izmēriem un telpu padarīs mājīgāku. Atcerieties - balta, bēša, gaiši zila vai gaiši pelēka sienu krāsa vizuāli palielina telpu! Tāpat iesakām izvēlēties spīdīgas flīzes, hromētu santehniku un lielformāta spoguli. Šie elementi kopā radīs interesantu saspēli, tādā veidā jūsu vannas istabai piešķirot arī nedaudz ekscentrisku dzirksti.

Gudri plānojiet telpu

Ja vannas istabā vēlaties ievietot arī veļas mašīnu, apsvēriet iespēju to novietot zem speciāli šādam mērķim pielāgotas izlietnes. Savukārt nelielus plauktiņus var novietot zonā, kas bieži vien netiek pienācīgi novērtēta - virs tualetes poda. Esiet atvērti un pieejiet radoši telpas elementu izvietojuma plānošanai, apgūstiet līdz šim neizmantoto vietu un telpas izmērs jums vairs neliksies šķērslis. 

 

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 2 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē