Hruščovkas dizaina risinājums. Interjers

Hruščovkas dizaina risinājums.

Trešdiena, 11 janvārī, 2017

Hruščovkas dizains vairāk associējas ar izvēlēs trūkumu : mazs sanmezgls, niecīga virtuve, un intrigā- vai nojaukt sienu starp virtuvi un vannas istabu, un kur bāzt gultu. Kā rāda īsto dizainiru pieredze, padomju laika dzīvokļa modelis nav sliktāks par citiem! Skatīties un macīties!

 

Pēc pamatnodalījuma starp viesistabu un koridori demontāžas rezultātā sanāca funkcionāla zonējuma struktūra: koridorī ievietojas garderobe, un sānu fasāde ir kļuvusi par nišu grāmātam.

Gar sienu blakus vannas istabai ievietojas liels skapis ar bīdāmām durvīm.

Grīdu apdarei tiek izmantots parkets , kura detaļam ir  dažāds garums. Koridorim un virtuves zonai tika izvēlētas melnbalta šaha veida flīzes.

Dizainā prevalē skandināvu stils,  bet laikā gaitā īpašnieks nolēma pievienot vairāk tumšo toņu. Tomēr tipiska skandināvu stilam balta krāsa netika izmantota, tā vietā parādījas gaiši pelēka krāsa.

Kā izvietot maza platībā viesistabas zonu, ēdamistabas zonu, un atstāt vietu gultai? Šķiet, tikai viens pareizs variants – izvietot visus interjera priekšmetus maksimāli kompākti.

Šaurs ēdamgalds vizuāli atdala virtuvi no dzīvojamas istabas un guļamistabas.

Galdiņš no Kare Design  domāts speciāli maziem dzīvokļiem: tās ir sāliekams.

Šauro ēdamgaldu papildina balti krēsli no IKEA, tos speciāli “izdara vecus”.

Tā kā gultai studijā nebija daudz vietas, saimnieki izvēlējas modeli bez pamatnes, un nakstgaldiņu vietā – kompakti grāmatu plaukti no IKEA. Par  papildus apgaismojumu atbild simetriski izvietotās lampas.

Gan gulta gan dīvāns dzīvojamā zonā ir izgatavoti pēc pasūtījuma. Gulta ir aprīkota ar pacelšanas mehānismu un uzglabāšanas sistēmu.

Siena demontēta lai apvienotu virtuvi ar dzīvojamu istabu un ,lai vizuāli paplašinātu telpu. Plīts un krāsns tiek izvietoti pretējās puses virtuvē, bet zem degliem izvietojas ietilpīgas uzglābāšanas sistēmas.

 

Plīts virsmai saimnieki izvēlējas trīs gredzenus: tas aizņem mazāk vietas. Un patiesībā izrādās kā tās ir praktiskāķ, jo standartā saimnieki reti  izmanto visus degļus vienlaicīgi.

Vannas noformējumam tiek izmantota mozaīka dažāda lieluma, baltos un tirkīza toņos.

Attiecībā uz veļas mašīnu vannas istabā nebija vieta, saimnieki ziedoja daļu no iekšējas skapja tilpuma.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 22 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē