Kas ir Iebūvēts putekļsūcējs ? Būvniecība

Kas ir Iebūvēts putekļsūcējs ?

Pirmdiena, 4 martā, 2019
Citi vēl nezina, ka ir iebūvēts putekļsūcējs vai citu sistēmu sauc par centrālo putekļu sūcēju. Iebūvētais putekļu sūcējs darbojas kā viens no “Gudrā mājas” elementiem.

Iebūvēto putekļu sūcēju var uzstādīt gan mazos dzīvokļos no 30 kv/m, gan lielos namos un komercēkās (viesnīcas, biroji, teātri, muzeji, mošejas utt.).

Iebūvētā putekļsūcēja darba princips ir šāds: energoloks (putekļsūcējs) tiek uzstādīts stacionāri balkonā, garderobē, pagrabā, garāžā vai citā palīgtelpā. No energobloka slēpta (zem grīdas, zem ģipša kartona, zem piekariem) tiek ierīkots gaisa vads (plastmasas caurules), kas savienojas ar sienas montēto pneimorozeti. Pneimorozete izskatās kā parastā elektriskā rozete.
Lai sāktu telpu uzkopšanu, jāpievieno speciāla šļūtene pneimorozetē un putekļsūcējs ir gatavs darbam. Šļūteni var salikt dažādos garumos (līdz 15 metriem). Putekļi, kas sūcas caur šļūteni pa gaisa vadu, nonāk atkritumu tvertnē, un tikai vismazākais puteklis (tas ir aptuveni 0,5 – 1%) caur pneimočaulu izmet uz ielas. Lieta ir tāda, ka no energobloka uz izeju ir pievienots vēl viens gaisa vads, kas tiek izvadīts uz ielas vai ventilācijas šahtā.

Novākšanas rezultātā iebūvētie putekļi tiek dzēsti par 100%, tīriem paliek ne tikai virsmas, bet arī gaiss telpā. Šobrīd iebūvētais putekļsūcējs ir vislabākais līdzeklis telpas uzkopšanai.

Vērsties pēc konsultācijas UdensMeistars
Veronika Martinevska @veronika
https://www.buvbaze.lv/veronika/
5 gadu 2 mēneši 15 dienu portālā
Bija online 26 septembrī 11:11
Meklētājs būvniecības nozarē