Neste investē 1,4 miljardus eiro ražotnē Singapūrā Ziņas

Neste investē 1,4 miljardus eiro ražotnē Singapūrā

Piektdiena, 11 janvārī, 2019

Degvielas tirgotājs Neste investēs 1,4 miljardus eiro, lai palielinātu atjaunojamo produktu ražošanas kapacitāti rūpnīcā Singapūrā.

Šis lēmums par ievērojamām investīcijām ir balstīts uz aizvien pieaugošo pieprasījumu pēc zema oglekļa satura risinājumiem transporta un aviācijas nozarēs, pilsētvidē, kā arī polimēru un ķimikāliju ražošanas sektoros globālajā tirgū.

Šīs investīcijas ļaus ievērojami paaugstināt Neste atjaunojamo produktu ražošanas kapacitāti Singapūrā līdz 1,3 miljoniem tonnu gadā, kopējo atjaunojamo produktu ražošanas apjomu līdz 2022. gadam pietuvinot 4,5 miljoniem tonnu gadā. Uzņēmuma mērķis ir uzsākt jaunās ražošanas līnijas darbību 2022. gada pirmajā pusgadā.

«Neste palīdz padarīt savu biznesu ilgtspējīgu transporta un aviācijas nozaru, pilsētvides, polimēru un ķimikāliju ražošanas sektoru klientiem, un turpinās rādīt priekšzīmi attiecībā uz atjaunojamo produktu ražošanu. Šīs investīcijas iezīmē nopietnu soli attiecībā uz mūsu rentablās izaugsmes stratēģijas realizēšanu visā pasaulē,» norāda Peters Vanakers (Peter Vanacker), Neste prezidents un izpilddirektors.

Pateicoties ievērojamām investīcijām, Neste piedāvās lielākas izvēles iespējas starp dažādiem produktu risinājumiem visā ražošanas sistēmā. Papildu atjaunojamās dīzeļdegvielas ražošanai transportam, visas Nesteatjaunojamo produktu pārstrādes rūpnīcas spēj ražot atjaunojamu aviācijas degvielu un izejmateriālus dažādiem polimēru un ķīmiskajiem materiāliem. Investīcijas Singapūrā ietvers papildu loģistikas iespējas un uzlabotu izejmateriālu priekšapstrādi, lai jau esošajā pārstrādes rūpnīcā izmantotu arī zemas kvalitātes atkritumus un atlieku izejmateriālus.

«Investīcijas stiprinās mūsu konkurētspējas priekšrocības, kas ir balstītas uz mūsu globālo ražošanas optimizāciju, kā arī atkritumu un atlieku izejmateriālu izmantošanu. Pateicoties mūsu patentētajai NEXBTL tehnoloģijai, atjaunojamos produktus iespējams ražot no dažādiem zemas kvalitātes atkritumiem un atliekām, kamēr gala produkti saglabā savu augsto kvalitāti. Mēs izmantosim pieredzi, kas gūta mūsu ražotnēs Singapūrā, Roterdamā un Porvo, un, pateicoties mūsu nepārtrauktajai apstrādes un tehnoloģiju attīstībai, jaunā ražošanas līnija būs savā klasē labākā visā pasaulē,» uzsver Vanakers.

Ņemot vērā 2018. gada sākumā veiktās izmaiņas Ministru Kabineta noteikumos, arī Latvijā Neste degvielas uzpildes stacijās visā valstī klientiem ir pieejama dīzeļdegviela ar pievienotu atjaunojamo dīzeļdegvielu 5% apmērā un Pro Diesel, ar sastāvā esošo atjaunojamo dīzeļdegvielu. Savukārt 100% atjaunojamā dīzeļdegviela Neste MY, kuras sastāvā nav ne piles naftas, ir pieejama kopš aizvadītā gada novembra.

Neste pašreizējā atjaunojamo produktu ražošanas jauda ir 2,7 miljoni tonnu gadā. No šī apjoma vairāk nekā viens miljons tonnu tiek saražots Singapūrā, tāds pats apjoms Roterdamā, bet pārējais tiek saražots rūpnīcā Porvo.

 

 

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē