Sāks būvēt veikalu Ziņas

Sāks būvēt veikalu "Lidl"

Trešdiena, 2 janvārī, 2019

Liepājā, Ganību ielā 182, ap zemesgabalu līdzās degvielas uzpildes stacijai "Viada", uzsliets žogs. Minētajā vietā drīzumā sāksies veikala "Lidl" un autostāvvietas būvniecība, noskaidroja "Kurzemes Vārds".

Ganību ielā 182 iecerēts būvēt tirdzniecības ēku 2324 kvadrātmetru platībā un autostāvvietas jaunbūvi (3526 kvmetri). Būvniecības ierosinātāja ir SIA "Lidl Latvija", informēja Liepājas pilsētas Būvvaldes pārstāvis Aigars Štāls.

Teritorijā paredzēts izcirst vairāk nekā 20 kokus. 2017. gada nogalē Liepājas pilsētas Apstādījumu uzraudzības komisija izskatīja SIA “Arhitekta G.Vīksnas birojs” vēstuli ar lūgumu atļaut likvidēt piecus kokus ar stumbra apkārtmēru līdz 20 centimetriem, 21 koku ar apkārtmēru virs 20 centimetriem un trīs augļu kokus. Koku ciršanas atļauja nav nepieciešama kokiem ar apkārtmēru līdz 20 centriem un augļu kokiem, savukārt koki, kuru apkārtmērs ir lielāks par 20 centimetriem, atzīti par mazvērtīgiem. Tāpēc Apstādījumu uzraudzības komisija konceptuāli atbalstīja 21 koka likvidēšanu tirdzniecības centra un autostāvvietas jaunbūves teritorijā.

"Teritorija Ganību ielā 182 ir privāts īpašums, tāpēc par koku ciršanu šeit nav nepieciešams rīkot publisko apspriešanu," skaidroja A. Štāls.

Šī gada oktobrī "Lidl" uzsāka Baltijā modernākā loģistikas centra būvniecību Rīgā. Kompānija arī paziņoja, ka līdz ar loģistikas centru 2020. gadā Latvijā plānots atvērt arī pirmos desmit veikalus.

"Mazumtirdzniecības uzņēmums "Lidl", kas ir daļa no "Schwarz" mazumtirdzniecības grupas ar galveno mītni Nekarsulmā (Vācijā), ir viena no vadošajiem pārtikas mazumtirdzniecības uzņēmumiem Vācijā un Eiropā. "Lidl" pārstāvēts 30 pasaules valstīs, tajā ir aptuveni 10 500 veikali, un vairāk nekā 150 loģistikas centri 29 valstīs visā pasaulē. Kopējais darbinieku skaits sasniedz 260 000 darbinieku," teikts kompānijas mājas lapā.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 22 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē