Lieliska ziņa: Ziņas

Lieliska ziņa: "Lidl" viss ir jau pa īstam sācies - un ne tikai Rīgā!

Svētdiena, 30 decembrī, 2018

Liepājā, Ganību ielā 182, iecerēts būvēt "Lidl" veikalu un autostāvvietu, noskaidroja aģentūra LETA.


Liepājas pilsētas Būvvaldes sabiedrisko attiecību speciālists Aigars Štāls stāstīja, ka izraudzītajā teritorijā plānots būvēt tirdzniecības ēku 2324 kvmetru platībā un autostāvvietu 3526 kvmetru platībā.

Veikala ēka ir trešās grupas publiska būve, kurā vienlaikus paredzēts uzturēties vairāk nekā 100 cilvēkiem, tāpēc tās būvniecības kontroli veiks Būvniecības Valsts kontroles birojs.

Būvatļauja izdota šā gada janvārī, bet projektēšanas nosacījumi izpildīti šā gada septembrī, savukārt būvdarbu uzsākšanas nosacījumi izpildīti aizvadītajā nedēļā.

Būvniecības termiņš ir astoņi gadi no būvdarbu uzsākšanas nosacījumu izdošanas brīža.

Būvniecības ierosinātājs ir SIA "Lidl Latvija", būvprojekta izstrādātājs - SIA "Aehitekta G.Vīksnas birojs", bet būvdarbus veiks AS "UPB".

Zemes gabals, kur paredzēts veikals, atrodas līdzās degvielas uzpildes stacijai "Viada".

«

Lai uzbūvētu veikalu, būs jānocērt koki. Ņemot vērā to, ka teritorija Ganību ielā 182 ir privāts īpašums, tad par koku ciršanu nebija nepieciešams rīkot publisko apspriešanu, skaidroja Štāls.

»

Pagājušā gada decembrī pilsētas Apstādījumu uzraudzības komisija izskatīja SIA "Arhitekta G.Vīksnas biroja" vēstuli ar lūgumu atļaut likvidēt piecus kokus ar stumbra apkārtmēru līdz 20 centimetriem (cm), 21 koku ar apkārtmēru virs 20 cm un trīs augļu kokus. Komisija konceptuāli ir atbalstījusi 21 koka likvidēšanu, jo koku ciršanas atļauja nav nepieciešama kokiem ar apkārtmēru līdz 20 cm un augļu kokiem. Savukārt koki, kuru apkārtmērs ir lielāks par 20 cm, atzīti par mazvērtīgiem.

Ņemot vērā to, ka šis nav gadījums, kad uzbūvētais objekts varētu radīt būtisku ietekmi uz apkārtējo vidi, piemēram, smaku, troksni, vibrāciju vai cita veida specifisku piesārņojumu un kad, saskaņā ar Būvniecības likumu, būvvaldei būtu jāpieņem lēmums par publiskas apspriešanas nepieciešamību, tad publiskā apspriešana par iecerētā veikala būvniecību nav rīkota.

Par būvniecības ieceri informācija bija un ir pieejama Būvniecības informācijas sistēmā.

Būvniecības ierosinātājs par saņemto būvatļauju jau ir informējis sabiedrību, izvietojot būvtāfeli zemes gabalā, kurā atļauta būvniecība.

Jau vēstīts, ka "Lidl" 2003.gadā sāka gatavoties ienākšanai Baltijas valstu tirgū, tomēr vēlāk no šiem plāniem atteicās un pārdeva visus aptuveni 50 veikalu celtniecībai iegādātos zemesgabalus. Lēmumu "Lidl" pārstāvji pamatoja ar Baltijas valstu pārāk mazo tirgu. Pārdodot īpašumus, triju gadu laikā - no 2006. līdz 2008.gadam - "Lidl Latvija" peļņa sasniedza kopumā 7,2 miljonus latu (10,24 miljonus eiro), liecina "Firmas.lv" informācija.

Daļu no "Lidl" īpašumiem Latvijā pārpirka igauņu veikalu tīkls "A-Selver", taču šis tirgotājs bija spiests pamest Latvijas tirgu ekonomiskās krīzes iespaidā.

Savukārt 2017.gada vasarā kļuva zināms, ka "Lidl" atjaunojis plānus Latvijas tirgus apgūšanai.

"Lidl Latvija", kuras nosaukums līdz šā gada martam bija SIA "MMS Property Solutions", reģistrēta 2016.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 20,5 miljoni eiro, bet tās vienīgā īpašniece ir "CE-Beteiligungs-GmbH", kam pieder arī "Lidl Lietuva".

Avots: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē