Ēbelmuižas parkā atjaunos celiņus un ierīkos apgaismojumu Ziņas

Ēbelmuižas parkā atjaunos celiņus un ierīkos apgaismojumu

Otrdiena, 25 decembrī, 2018

Rīgas domes Mājokļu un vides komiteja, atbalstīja 10 285 eiro piešķiršanu Ēbelmuižas parka gājēju celiņu izbūves projekta izstrādei.


Aptuveni deviņus hektārus plašais Ēbelmuižas parks ir viens no senākajiem muižu parkiem, ko sāka ierīkot 18. gs. beigās. No tiem laikiem parkā aug ozoli, t.sk – valsts nozīmes dižkoki un citi lieli, ainaviski koki. Parkā ir atjaunoti un papildināti koku stādījumi ar Serbijas eglēm, sarkanlapu kļavām, grieķu valriekstiem u.c., kā arī ir ierīkoti divi bērnu rotaļu laukumi, visā teritorijā uzstādīti daži soliņi un atkritumu urnas.

Tomēr patlaban parkā nav apgaismojuma, ir tikai viens daļēji izbūvēts celiņš un iedzīvotāju iestaigātas takas. Līdz ar to diennakts tumšajā laikā rudenī un ziemā parka izmantošana ir ierobežota, nav droša un var radīt bīstamas situācijas parka apmeklētājiem, kuri atpūšas vai šķērso parku. Ēbelmuižas parka infrastruktūra neatbilst mūsdienīgas ārtelpas prasībām, kā arī apgrūtina parka apsaimniekošanu.

Tāpēc iecerēts parkā izbūvēt jaunus celiņus un apgaismojumu. Par būvniecības izmaksām un tai nepieciešamo līdzekļu piešķiršanu varēs spriest pēc projektēšanas darbu pabeigšanas.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 25 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē