Pļaviņās lemj par divu vēsturisku ēku likteni Ziņas

Pļaviņās lemj par divu vēsturisku ēku likteni

Svētdiena, 23 decembrī, 2018

Pļaviņu novadā sākta iedzīvotāju aptauja par divu vēsturisku ēku Daugavas ielā 43 un 45 nākotni, aģentūra LETA uzzināja novada pašvaldībā.

Ēkās Daugavas ielā 43 un 45 pašos pirmsākumos atradās Stukmaņu liķiera fabrika. 1919.gadā lielinieku valdība šajās ēkās ieslodzīja komunisma varas pretiniekus, kad pietrūka vietas - pārvietoja uz tagadējo Daugavas ielu 50. Turpmāk šajās ēkās atradās Latgales divīzijas štābs, Pļaviņu valde ar citām pašvaldības iestādēm, skola, "Rīgas apģērbu" fabrikas filiāle, aģentūrai LETA skaidroja novada Tūrisma informācijas centra vadītāja Zaiga Bonda.

Ēkas un zeme ir pašvaldības īpašums, un pašvaldības plānos ir izvērtēt ēkas atjaunošanas nepieciešamību. Viena no idejām ir ēkas atjaunot, izmantojot tās pašvaldības struktūrvienību vajadzībām.

Taču vienlaikus sākta iedzīvotāju aptauja, lai noskaidrotu, vai tiek atbalstīta ēku nojaukšana un mūsdienīgas telpas izveidošana, jo ēkas kļuvušas būstamas, to izskats neatbilst sakoptas pilsētas tēlam un nepieciešami lieli finanšu līdzekļi ēku pilnvērtīgai restaurācijai.

Avots: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 21 diena portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē