Ventspils novada pašvaldība aizņemsies 2,12 miljonus eiro Ugāles vidusskolas sporta zāles-manēžas jaunbūvei Ziņas

Ventspils novada pašvaldība aizņemsies 2,12 miljonus eiro Ugāles vidusskolas sporta zāles-manēžas jaunbūvei

Otrdiena, 27 novembrī, 2018

Ventspils novada pašvaldība no Valsts kases aizņemsies 2 120 347 eiro Ugāles vidusskolas sporta zāles-manēžas jaunbūvei, lēmuši Ventspils novada domes deputāti.

Summa tiks sadalīta būvprojekta izstrādei, būvuzraudzībai un pārbūvei.

Paredzēts, ka aizņēmuma pamatsummas atmaksa tiks sākta no 2020.gada janvāra. Aizņēmuma atmaksa paredzēta 30 gadu laikā no aizņēmuma saņemšanas brīža.

Kā liecina pašvaldības informācija, Ugāles vidusskolas sporta zāles-manēžas pārbūvi par 1 720 253 eiro, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN), veiks SIA "Samrode", bet būvuzraudzību par 25 100 eiro, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli, veiks SIA "Baltline Globe".

Kā ziņots, pagājušā gada rudenī tika nolemts pārtraukt Ugāles vidusskolas sporta zāles-vieglatlētikas manēžas pārbūves darbus,n tā vietā lemjot būvēt jaunu ēku.

Kā tolaik skaidroja Ventspils novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks (ZZS), sporta zāli bija plānots ne vien atjaunot, bet arī paplašināt no 800 līdz 1300 kvadrātmetriem, kas nozīmētu papildu slodzi kolonnām vienā manēžas pusē. Secināts, ka esošās kolonnas šādu slodzi nevarētu izturēt, tāpēc tās būtu jānomaina. Šāds risinājums papildu izmaksātu 375 000 eiro, neskaitot PVN. Turklāt projektētāji nevarēja dot nekādu garantiju, ka kolonnas nenāksies mainīt arī otrā pusē, kas atkal nozīmētu ievērojamas papildu izmaksas. Nav paredzams arī tas, kādā stāvoklī pēc kolonnu nomaiņas būtu ēkas jumts, ko, iespējams, arī nāktos mainīt. Rezultātā pašvaldība secinājusi, ka, būvējot manēžu no jauna, nevis pārbūvējot esošo, izdosies ietaupīt aptuveni 300 000 - 400 000 eiro.

Vecās manēžas pārbūves izmaksas sākotnēji bija paredzētas ap 800 000 eiro.

Avots: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 16 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē