Atbalstīta Daugavas stadiona apbūves koncepcija; drīzumā sludinās iepirkumu ledus halles būvdarbiem Ziņas

Atbalstīta Daugavas stadiona apbūves koncepcija; drīzumā sludinās iepirkumu ledus halles būvdarbiem

Ceturtdiena, 7 martā, 2019

Nacionālā kultūras mantojuma pārvalde (NKMP) ir iepazinusies ar piedāvāto Daugavas stadiona apbūves attīstības priekšlikumu un virzījusi to izskatīšanai Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanas un attīstības padomē, kura ir izlēmusi konceptuāli atbalstīt telpiskā zonējuma un attīstības vīzijas tālāko virzību, aģentūru LETA informēja kultūras un sporta centra "Daugavas stadionā" pārstāve Aleksandra Švalkovska.

Daugavas stadiona apbūves attīstības koncepcijā ietverts visas kopējās teritorijas perspektīvais telpiskais apbūves risinājums, plānotā sportistu, publikas un transporta plūsma ikdienas, nelielu sporta pasākumu laikā, kā arī masu pasākumu norises laikā. Vienlaikus kopējā teritorijas attīstības koncepcijā ir risināts jautājums par teritorijas revitalizāciju un tās atvēršanu iespējami plašam apmeklētāju lokam.

Švalkovska norādīja, ka tādējādi, kultūras sporta kvartāla "Daugavas stadions" plānojumā un objektu kopējā attīstībā tiks izmantots vienots redzējums par teritorijas attīstību - teritorijā paredzamajiem objektiem, to apjomiem, izvietojumu, sportistu, transporta un gājēju plūsmu.

"Daugavas stadiona" pārstāve informēja, ka tuvākajā laikā NKMP un būvvaldē tiks iesniegts ledus halles būvprojekts minimālajā sastāvā būvatļaujas saņemšanai, lai iespējami drīz izsludinātu iepirkumu ledus halles projektēšanai un būvdarbiem.

Daugavas stadiona teritorijā izbūvētā ledus halle nodrošinās 2021.gada pasaules čempionāta hokejā vīriešiem treniņu halles nepieciešamās vajadzības.

Papildus tam, norisinās darbs pie vieglatlētikas manēžas prasību izstrādes, kas ļaus nodrošināt pilnvērtīgas vieglatlētikas manēžas izbūvi, piebilda Švalkovska.

Daugavas stadiona ledus halle ir projekta "Kultūras un sporta kvartāla izveide Grīziņkalna apkārtnē" būvniecības nākamais posms.

Projektu īsteno "Kultūras un sporta centrs "Daugavas stadions"" sadarbībā ar Rīgas domes Satiksmes departamentu un AS "Valsts nekustamie īpašumi". Projekta kopējais finansējums ir 61,966 miljoni eiro, tajā skaitā Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansējums ir 37,551 miljoni eiro, valsts budžeta finansējums 5,559 miljoni eiro, pašvaldības finansējums 1,5 miljoni eiro, privātais finansējums 1,729 miljoni eiro un cits finansējums.

Vizualizācijas sagatavoja piegādātāju apvienība "Zalktis", kurā ietilpst SIA "JR elements", SIA "Malus architects", SIA "DR arhitekti".

Avots: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 25 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē