Kas jādara lai izsolē  iegādātos Rīgas pašvaldības īpašumu Ziņas
Foto: riga.lv

Kas jādara lai izsolē iegādātos Rīgas pašvaldības īpašumu

Pirmdiena, 5 decembrī, 2016

Periodiski Rīga pārdod pilsētai nevajadzīgo nekustamo īpašumu – zemes gabalus vai ēkas, telpas. Un ļoti bieži rīdzinieki un pilsētas viesi interesējas, kas to var nopirkt. Jā, principā ikviens, kas ir spējīgs par to samaksāt. Bet nevis tā vienkārši, bet gan piedaloties izsolē. Pastāstām, kā to izdarīt. Visi jaunumi par izsolēm pieejami portālā www.rdid.lv.


 1.NODROŠINĀJUMA SAMAKSA

 Persona, kura vēlas piedalīties izsolē, samaksā nodrošinājumu 10% apmērā no izsoles sākumcenas. Iemaksātā nodrošinājuma summa tiek ieskaitīta pirkuma maksā.  Ja pirkums netiek veikts, tad nauda tiek atgriezta atpakaļ. Ja esat uzvarējis izsolē, taču atsakāties no īpašuma, drošības nauda atgriezta netiek.

 2.PIETEIKUMA IESNIEGŠANA

 

Par piedalīšanos izsolē iesniedzams noteiktas formas pieteikums. Pieteikuma veidlapas var lejupielādēt mājaslapā www.rdid.lv vai saņemt Īpašuma departamenta Īpašuma atsavināšanas pārvaldē Riharda Vāgnera ielā 5 (424.telpā), Rīgā.

 

3.REĢISTRĀCIJAS APLIECĪBAS SAŅEMŠANA

 Izsoles dalībniekam, uzrādot derīgu pasi vai personas apliecību, ne vēlāk kā 1 dienu pirms izsoles Īpašuma atsavināšanas pārvaldē jāsaņem izsoles dalībnieka reģistrācijas apliecība.

 4.IZSOLE

 

Notiek norādītajā datumā Rīgas domes ēkā Rātslaukumā 1 (511.telpā), plkst 11.00. Jāierodas savlaicīgi, lai reģistrētos izsolei.

 5.IZZIŅAS NORĒĶINAM SAŅEMŠANA

 Izsolāmās mantas nosolītājam trīs darbdienu laikā no izsoles dienas Īpašuma atsavināšanas pārvaldē jāsaņem izziņa norēķinam par nosolīto nekustamo īpašumu.

 

6.PIRKUMA MAKSAS SAMAKSA

 Īpašuma departaments pēc samaksas saņemšanas apstiprina izsoles rezultātus, par ko nosolītājs telefoniski tiek informēts.

 7.PIRKUMA LĪGUMA SLĒGŠANA

 Pēc pirkuma maksas samaksas Īpašuma atsavināšanas pārvalde sagatavo pirkuma līgumu, kas nosolītā nekustamā īpašuma pircējam jāparaksta 30 dienu laikā pēc izsoles rezultātu apstiprināšanas.

 

8.NOSTIRINĀJUMA LŪGUMA IESNIEGŠANA ZEMESGRĀMATĀ

 Nostiprinājuma lūgums 1 mēneša laikā jāiesniedz zemesgrāmatā īpašuma tiesību reģistrēšanai uz pircēja vārda. Vairāk informācijas (67026307, 25666566).  

 

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 15 dienu portālā
Bija online 07 aprīlī 18:12
Meklētājs būvniecības nozarē