Divu tiltu pār Ogres upi projektēšanu un autoruzraudzību veiks SIA Ziņas

Divu tiltu pār Ogres upi projektēšanu un autoruzraudzību veiks SIA "BT Projekts"

Ceturtdiena, 1 novembrī, 2018

Ogres novada pašvaldības rīkotā iepirkumā "Iekārto tiltu pār Ogres upi projektēšana un autoruzraudzība" uzvarējusi firma SIA "BT Projekts", kas veiks divu tiltu projektēšanu un autoruzraudzību, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Jau ziņots, ka Ogres novadā plānots izbūvēt divus iekārtos tiltus pār Ogri upi - vienu Meņģeles un Mazozolu pagasta teritorijā, otru - Ogres pilsētas teritorijā.

Iepirkuma pirmā daļā paredzētais uzdevums "Trošu tilta pār Ogres upi, skatu platformas Ogres novada Meņģeles pagastā projektēšana un autoruzraudzība" jāveic līdz 2019.gada 8.martam, līgumcena par darbu izpildi ir 20 750 eiro.

Savukārt iepirkuma otrās daļas uzdevums "Iekārtā (gājēju) tilta pār Ogres upi, teritorijā starp Jāņa Čakstes prospektu un Ogres ielu Ogres pilsētā projektēšana un autoruzraudzība" izpildāms līdz 2019.gada 8.septembrim, un tā līgumcena ir 21 2490 eiro.

Trošu tiltu, kas savienos Meņģeles un Mazozolu pagastu, plānots izbūvēt divu gadu laikā, pārbūvējot arī pievedceļu līdz šim tiltam un izbūvējot skatu platformu Ogres upes krastā, kā arī labiekārtojot infrastruktūru šo objektu tuvumā.

Ogres novada pašvaldība dabas parkā "Ogre ieleja" pēdējo divu gadu laikā ir īstenojusi vairākus projektus tūrisma infrastruktūras pilnveidošanai un intensīvi turpina iesākto šajā teritorijā, lai dabas parks un Ogres upe tiktu pilnvērtīgi izmantoti tūrisma jomā, veicinot arī vietējās uzņēmējdarbības attīstību pagastos.

Savukārt otrs objekts - gājēju tilts par Ogres upi pilsētas teritorijā - tiks būvēts, lai nodrošinātu iedzīvotāju ikdienas pārvietošanos no Ogres pilsētas individuālās apbūves teritorijām Pārogrē, tajā skaitā kādreizējās dārzkopības sabiedrības "Lašupes", kas tagad ir iekļauta pilsētas administratīvajā teritorijā, nokļūšanu uz autobusu pieturām otrā upes krastā, lai ar sabiedrisko transportu dotos uz pilsētas centru, kur pieejami viņiem nepieciešamie pakalpojumi, kā arī varētu iepirkties otrpus upes esošajā veikalā.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka "BT Projekts" pamatkapitāls ir 2844 eiro, bet uzņēmuma apgrozījums pagājušajā gadā bija 288 107 eiro, savukārt peļņa bija 154 075 eiro.

Avots: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē