Virtuves stūrītis: idejas un praktiski padomi ēdamzonas iekārtošanai pēc individuāla pasūtījuma Aktuālie padomi

Virtuves stūrītis: idejas un praktiski padomi ēdamzonas iekārtošanai pēc individuāla pasūtījuma

Sestdiena, 13 oktobrī, 2018

Virtuves stūrītis mazā telpā var būt kā glābējzvans, ja ievēro pareizus izmērus un pievērš uzmanību funkcionalitātei. Jo mazāka telpa, jo sīkāk ir jāizplāno, kādas formas un izmēra iekārta atradīsies virtuvē.

Tu droši vien esi dzirdējis (-usi) par treileriem, jahtām vai personīgajām lidmašīnām, kurās ir atrasta vieta ne tikai guļamistabai, bet arī vannas istabai, virtuvei un pat viesistabai. Tas viss ir izvietots pāris kvadrātmetros. Kā tas iespējams?

Pārdomāts un funcionāls interjera dizains. Katra lieta un mēbele pilda vairākas funcijas, jo ir transformējamas. Tāpēc šodien parunāsim par idejām un risinājumiem virtuves stūrīšiem pēc individuāla pasūtījuma.

Ar ko sākt

Pirmais etaps. Ir jāsaprot, cik daudz vietas varam atvēlēt ēdamzonai. Jānomēra sienu garums, augstums, ņemot vērā izvirzījumus, kā palodze, radiators, nišas, šahtas utt. Jārada pirmā skice. Ar brīvu roku uz baltas lapas jāuzzīmē reālais plānojumu, iekļaujot visu nepieciešamo informāciju, tai skaitā elektrības izvadus. Pēc tam, skatoties uz reālo situāciju, atzīmēt lietas, kuras var izlabot, kā, piemēram, nojaukt izvirzījumus sienā, vai pārvilkt elektrības vadus, piezāģēt vai mainīt augstumu palodzei. Tālāk jāpiefiksē tās lietas, kas nav maināmas, kurām mēbele būs jāpieskaņo.

Gatavs īstā stūrīša meklējumiem

Visa informācijas, kas iegūta un apkopota veicot plānojumu, noderēs sarunās ar speciālistiem. Pēc sagatvotās skices būs iespēja noteikt diezgan precīzas projekta izmaksas. Ja baidies pats noteikt mēbeles izmērus, sagatavo plānojumu. Kompetents pārdevējs spēs piedāvāt risinājumus, redzot plānu. Droši pastāsti par tām lietām, kuras telpas plānojumā nevari mainīt, lai konsultants spētu piedāvāt risinājumus.

Sameklē vairākas idejas, kas tevi saista

Neej uz tikšanos ar mēbeļu ražotāju, ja tev nav nojausmas, ko tu vēlies. Tas ir līdzīgi, kā iepērkoties pārtikas veikalā. Ja nezini, ko pusdienās gatavosi, sapirksi visu ko, bet gala rezultātā ne īsti to, ko vajadzēja. Tāpēc sagatvojies! Sameklē vairākas interjera bildes ar virtuves stūrīšiem, kuri tev patīk. Parādi idejas, krāsu salikumus, kuri tevi saista. Tā tevi būs vieglāk saprast un spciālists zinās, ko Tev labāk piedāvāt. Daudzi mēbeļu saloni piedāvā 3D vizualizāciju. Izmanto to. Tā tev parādīs, kā mēbeles izskatīsies tavā virtuvē.

Izvēlies praktisku un funkcionālu dizainu

Pirmais moments. Jāsaprot, kādas formas un izmēra virtuves stūris tev ir vajadzīgs. Virtuves dīvāni pēc formas un izpildījuma ir ļoti dažādi: kvadrāt veida, ar noapaļojumiem, augsti, zemi, stiprinās pie sienas vai stāv uz kājiņām, mazām miniatūriskām vai pretēji uz augstākām, tā lai apakšā visu var iztīrīt un izmazgāt. Ja virtuve ir maza, var apdomāt iespēju, sūtīt krēslu ar atveramu kasti vai izvelkamām atvilktnēm, tā iegūstot papildus vietu mantu glabāšanai.

Var pasūtīt, ka virtuves stūrītis ir savienots no vairākiem krēsliem, ko pēc vajadzības var atvienot un pārbīdīt, kur nepieciešams vai, ka stūrītis ir viengabalains un stacionārs. Tev ir jāizvērtē savas vajadzības. Padomā par saviem ieradumiem. Tiem ir liels spēks un tos ir jāņem vērā, pasūtot virtuves mēbeles.

 

Otrs moments. Auduma izvēle. Izvēlies praktisku, viegli kopjamu audumu. Noskaidro, kāds tas būs pēc ilgstošas lietošanas. Mūsdienās ir pieejami dažādi materiāli, pat tādi, kas atgrūž ūdeni, no kuriem viegli var iztīrīt traipus, dzīvnieku spalvas. Ja tev mājās ir kaķis vai suns, kas dzīvojas pa virtuvi, izvairies mēbelēs izmantot ādu un ādas aizstājēju, viņiem patiks tur ielaist savus nagus.

 

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 7 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē