Jaunmārupē atklāts muzikālais parks Ziņas

Jaunmārupē atklāts muzikālais parks

Piektdiena, 12 oktobrī, 2018

Trešdien sirsnīgā gaisotnē Jaunmārupē, iepretim Sabiedriskā centra ēkai tika atklāts muzikālais parks, kurā uzstādīti brīvdabas mūzikas instrumenti. Tā ir jauna publiska atpūtas vieta novada iedzīvotājiem, kurā ir iespējams izmēģināt savas muzikālās prasmes uz ksilofona, bungām, marimbas, vertikālajiem un melodiskajiem zvaniem.

Mūzikas instrumentu ražotājs ir Lielbritānijas uzņēmums “Percussion Play”. Mūzikas instrumentu piegādi un uzstādīšanas darbus veica SIA “Fixman”. Kopējās būvniecības izmaksas 15 915,00 eiro (bez PVN), pavēstīja Mārupes novada domes pārstāve Ilze Žunde. Muzikālais parks Jaunmārupē tapa ar Valsts reģionālās attīstības aģentūras finansiālu atbalstu no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem un Mārupes novada domes līdzfinansējumu Latvijas Goda ģimenes gada un ģimeņu atbalsta projekta “Būt līdzās!” ietvaros.

 

Atklāšanas pasākumā piedalījās Mārupes novada domes priekšsēdētāja vietniece Līga Kadiģe, kura atzīmēja, ka parka teritoriju pašvaldība iegādājās pirms dieviem gadiem ar nodomu šeit sakārtot un izveidot rekreācijas teritoriju. Muzikālajā parkā ģimenēm būs iespēja radoši un saturīgi pavadīt kopā brīvo laiku, tādējādi stiprinot bērnu un vecāku attiecības.

 

Pasākuma "Latvijas Goda ģimenes gads" vadības grupas vadītāja, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas projekta koordinatore Elīna Treija uzsvēra, ka ļoti būtiska šādu ģimenei draudzīgu infrastruktūras objektu izveide, kas rada iespēju pilnvērtīgi pavadīt brīvo laiku un padara pievilcīgāku dzīves vidi. Jaunā atpūtas vieta dažādos brīvā laika pavadīšanas iespējas novada ģimenēm ārpus mājas un dos iespēju attīstīt radošās un muzikālās prasmes.

Atklāšanas pasākumā mūzikas instrumentus ieskandināja Mārupes mūzikas un mākslas skolas bērni un pedagogi. Arī klātesošie pēc svinīgā pasākumā iemēģināja roku mūzikas instrumentu spēlē.

 

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē