Stūra virtuves iekārtas: risinājumi un dizaina idejas Interjers

Stūra virtuves iekārtas: risinājumi un dizaina idejas

Svētdiena, 30 septembrī, 2018

Kā jau iepriekš minēju, rakstā “Mazas virtuves iekārtojums” , Latvijā lielākā daļa iedzīvotāju dzīvo mājokļos ar mazām virtuvēm, vidēji 7-10 kvadrātmetri. Protams, ir izņēmumi, bet es runāju par vairākumu.

Ik dienas es sastopu cilvēkus, kuri meklē atbildes, kā iekārtot savu mazo virtuvi, tā, lai tajā būtu pietiekami vietas sadzīves lietām, kā arī dizaina ziņā, tā neizskatītos pārāk masīva.

Stūra virtuves iekārtas galvenais priekšnoteikums ir funkcionalitāte. Tāpēc šajā rakstā smelsimies dizaina idejas mazām un videjām stūra virtuvēm un apskatīsim gudrākos stūra skapīšu risinājumus.

 

Viens no pirmajiem soļiem, plānojot virtuves mēbeles pēc pasūtījuma, ir apzināties, cik daudz mantu un kāda tehnika atradīsies virtuvē. Izzejot no tā, ir jāpieņem lēmums par to, kādi skapīši tiks izmantoti- augsti, līdz pašiem griestiem, vidēji vai zemi.

Ja virtuve ir maza un mantu ir daudz, tad nav jābaidās no augstiem skapjiem. Tas ir aplams priekšstats, ka skapīši līdz griestiem, virtuvi padarīs pārāk masīvu. Tieši otrādi, izmantojot pareizus krāsu salikumus, var panākt efektu, ka telpa vizuāli izskatās plašāka. Ļoti veiksmīgu rezultātu var iegūt izmantojot tumšas krāsas skapīšus lejas daļai un augšējiem skapīšiem, ko gaišu un glancētu. Tā panākot vieglu un gaisīgu efektu.

 

Kad lēmums ir pieņemts, nākamais solis, ir jāsaprot, kur izvietot sadzīves tehniku. Plānojot tehnikas izvietojumu, ir jāatvēl brīva vieta darba virsmai pa labi un pa kreisi no izlietnes un plīts virsmas. To parasti ir visgrūtāk izdarīt, jo vieta ir ierobežota, bet prasības augstas.

Te lieti noder plānošana un izmeklēšana. Pārliecinies par elektrības, ventilācijas un santehnikas izvadiem, kuri no tiem ir nemainīgi un kurus var pārvietot. Izmanto šo informāciju, sastādot virtuves skapīšu plānu.

 

Zinot visu augstāk minēto, nākamais solis ir pieņemt lēmumu, kas atradīsies virtuves stūrī. Variantu nav daudz. Tie ir trīs. Tā būs izlietne, plīts virsma vai brīva darba virsma zem kuras izvietots plaukts vai grozu sistēma.

 

Noslēgumā, pret stūra virtuves iekārtas plānošanu izturies nopietni un pārdomāti, tad rezultāts tevi priecēs un nebūs sarūgtinājumu. Svarīgi, ir neskriet līdzi modes tendencēm. Nepārproti, tas nenozīmē, ka virtuvei jāizskatās, kā pasūtītai 10 gadus atpakaļ. Ar to es domāju, ka izmanto virtuvē to, kas tev patiešām ir vajadzīgs un sniegs funcionalitāti, izvērtējot savus ieradumus un vajadzības.

Piemēram, ja tu daudz gatavo un marinē, tev noteikti ir jāpadomā par lielu ledusskapi ar saldētavu un plauktiem, kur visu uzglabāt. Tev nederēs pāris zemi skapīši iekārtoti minimālisma stilā, kaut arī tagad, tas ir moderni.

 

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 6 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē