Maza vannas istaba kā liels izaicinājums Aktuālie padomi

Maza vannas istaba kā liels izaicinājums

Pirmdiena, 17 septembrī, 2018

Dažkārt ierobežota platība var būt pozitīvi, jo liek pārdomāt katru detaļu telpā. Nekā lieka, tikai pats nepieciešamākais. Bet ko darīt, ja ierobežoto telpu gribās mazliet “palašināt” ?

Lūk daži padomi, kas tev var noderēt plānojot vannas istabas dizainu.

Vannas istabas apgaismojums

Pareizi piemeklēts apgaismojums spēj daļēji izmainīt priekštatu par telpu un tās izmēriem. Tāpat tas spēj ietekmēt to, kā mēs jūtamies. Pārāk spilgts var likt justies slikti, bet nepietiekams apgaismojums- traucējošs.

Papildus standarta griestu apgaismojumam iesakām padomāt par apgaismojumu, piemēram, pie spoguļa. Tas piešķirs telpai intimitāti un ļaus labāk relaksēties.

Vannas istabas piederumi

Dažkārt mums nemot uzrodas daudz dažādu piederumu, kā, piemēram, uzkopšanas līdzekļi, dvieļi, šampūns, kosmētika utt. Neapšaubāmi, tas viss mums ir nepieciešams, bet ir vērts padomāt, kā un, kur to visu labāk novietot. Vannas istabas skapītis apvienojumā ar izlietni būs labs risinājums, kur vienlaikus uzglabāt visu nepieciešamo sadzīvei. Rezultātā iegusi mazliet vairāk brīvas vietas.

Flīzes vannas istabā

Izvēloties flīzes vannas istabai, noteikti pievērs uzmanību to faktūrai, krāsai un lielumam. Izmantojot liela izmēra flīzes ( piem. 60×60 ) padomā par papildus apgaismojuma ierīkošanu. Nepietiekamā apgaismojumā, tumšas flīzes optiski sašaurinās telpu un padarīs to neizteiksmīgu.

 

Tu vari izmantot citas krāsas flīzes ar līdzīgu rakstu, lai izdalītu kādu konkrētu zonu telpā.

Vannas istaba ir vieta, kur relaksēties. Necenties to padarīt pārlieku raibu vai jautru. Varbūt sākumā tas liksies interesanti, bet ar laiku var apnikt. Izvēlies dabiskus, mierīgus toņus. Brūnie zemes toņi ar krēmkrāsu ir klasika.

Nelielai optiskai ilūzijai noderēs glancētas flīzes grīdai vai sienām ar labu gaismas atspīdumu. Tās palīdzēs izgaismot telpu, radot lielāku plašuma sajūtu un vienlaikus greznību.

 

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 6 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē