Augu pārbagātība it visur – neparasta vīzija par nākotnes māju Interjers

Augu pārbagātība it visur – neparasta vīzija par nākotnes māju

Trešdiena, 29 augustā, 2018

Ja esi augu un dizaina lietu cienītājs, tad šī ēka viennozīmīgi būs domāta tev. Tapis dizains neparastai nākotnes ēkai Francijā, kurā liela loma būs tieši augiem, kas tiks izvietoti ēkā it visur – uz balkoniem, pie griestiem, kā arī uz mēbelēm.

Ēkas arhitekts Vincents Kalebo beidzot plašākai sabiedrībai ir parādījis neparasta dizaina celtni "Arboricole", kas atradīsies Francijas pilsētā Anžē. Ēka plānota gan kā dizaina viesnīca, gan kā dzīvojamā ēka. 50 apartamentu nams paredzēts jauniešiem vecumā no 25 līdz 35 gadiem.

35 metrus augstajā celtnē būs bārs, alus darītava, koncertzāle, kā arī telpas mākslas un kultūras projektiem. Tāpat tajā būs izsmalcināts restorāns jauniešiem.

Dizaina celtnē īpaši tiek akcentēts vides draudzīgums, jo katru gadu tajā varēs absorbēt 50 tonnas CO2 jeb ogļskābo gāzi. Tajā pašā laikā ēkā tiks ražots ievērojams daudzums skābekļa, jo ēkā būs izvietoti desmitiem augu, kuri atradīsies ne tikai uz balkoniem, bet arī iekštelpās.

Augu novietošanā un audzēšanā padomus sniedzis arī Nacionālais Francijas Lauksaimniecības pētniecības institūts. Ēka būs pielāgota jaunākajām un modernākajām lauksaimniecības tendencēm. Tāpat paredzēts, ka tajā ik gadu varēs novākt 20 kilogramus augļu vai dārzeņu, kas tiks saražoti dizaina celtnē.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 7 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē