Melna krāsa mājas interjerā Interjers

Melna krāsa mājas interjerā

Piektdiena, 27 janvārī, 2017

IZCEL INTERJERU AR MELNĀS KRĀSAS PALĪDZĪBU

 

Melnas krāsas izmantošana interjerā ir labs veids, kā paspilgtināt dizaina elementus. Nav jānokrāso visas mājas vai dzīvokļa sienas piķa melnā krāsā, lai panāktu lielisku efektu. Šis tonis noteikti būs oriģināla izvēle, kas nekonkurēs ar citiem krāsu spektriem.

 

Tumšas krāsas sienas var pilnveidot dizainu gan modernu, gan tradicionālu mājokļu interjeros. Ir priekšstats, ka melna krāsa dzīvojamās mājās nav ieteicama, taču melns nebūt nenozīmē depresīvu un tumšu noskaņu. Lai paspilgtinātu kopējo mājas interjeru, pieskaņo tam melnas krāsas dekorus.

 

Melnas sienas iespaidīgu vizuālo efektu radīs arī nelielās vietās, piemēram, biroja telpās, virtuvēs vai vannasistabās. Ja vienu telpas sienu nokrāsosi melnu, tā iezīmēs telpu un "atdzīvinās" gan mēbeles, gan interjera dizaina elementus.

Ja ir vēlēšanās sienu nokrāsot pilnībā melnu, labāk izvēlēties matētu toni. Tas noslēps sienas nepilnības un neatstaros gaismu. Tādējādi netiks izcelti skrāpējumi, izciļņi vai nevienmērīga sienas apdare.

 

Izteikti tumšais tonis būs pamanāms akcents vēl vairāk, ja to izmantos kopā ar baltu vai spilgtu krāsu. Lieliski izskatīsies melnās krāsas salikums ar spilgtiem toņiem, kas vēl vairāk izcels pamanāmos akcentus, piemēram krāsainu dīvānu vai sienas gleznas. Jāuzmanās, lai melnā nav par daudz – tas mājās var radīt nospiedošu sajūtu. Vislabāk interjera elementi tiks izcelti, ja netiks pārspīlēts, un melna būs tikai viena siena, grīdas daļa vai daži istabas elementi.

 

Tumšs tonis interjerā izskatīsies moderni un gaumīgi arī virtuvē. Ja mājās veicami remontdarbi, bet nevari izdomāt krāsu salikumus, atceries, ka melnā krāsa izskatīsies labi kopā ar jebkuru citu krāsu. Ja tomēr neesi sajūsmā par melniem dekoriem vai sienas krāsojumu, vari izvēlēties kādu citu tumšu krāsas toni, kas lieliski izcels košus un gaišus mājas aksesuārus.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 25 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē