Seši triki, kas virtuvei liks izskatīties lielākai Aktuālie padomi

Seši triki, kas virtuvei liks izskatīties lielākai

Pirmdiena, 20 augustā, 2018

Ir daudz un dažādi veidi, kā paplašināt telpu, taču portāls apartmenttherapy.comapkopojis sešus svarīgākos ieteikumus, kas pat mazākajai virtuvei liks izskatīties ievērojami lielākai.

 

Vienkrāsainība

 

Lielākās telpās var droši izmantot vairākas krāsas virtuves iekārtai, tādā veidā radot neparastāku risinājumu, taču mazās un šaurās telpās krāsainība padarīs to vēl mazāku. Speciālisti iesaka izvēlēties vienu krāsu un tikai to arī izmantot interjera veidošanā gan ar mēbelēm, gan virtuves tehniku un sienu krāsojumu. Krāsas izvēle var paplašināt telpu, tāpēc izvēlies toni, kas nekļūst apnicīgs jau pēc pāris mēnešiem.

 

Ģeometrija

 

Gluži tāpat kā apģērbu modes tendencēs šobrīd aktuāli izvēlēties ģeometriskus rakstus, kas veiksmīgi nomaskē kādas ķermeņa nepilnības, šo pašu metodi var izmantot arī telpu iekārtošanā. Strīpaina siena, ģeometrisks grīdas segums, mozaīku flīzes pie sienas vai citi risinājumi ar spilgtiem, ģeometriskiem papildinājumiem padarīs telpu plašāku un ietilpīgāku.

 

Gaišas mēbeles un dekori

 

Ja kādas mēbeles apdare ir metāliska, piemēram, virtuves krēsliem, tad tā mīksto materiālu izvēlies gaišas krāsas. To pašu var attiecināt uz virtuves tehniku – izvēlies to pēc iespējas gaišāku, jo tumšas un masīvas lietas mazu telpu padarīs vēl niecīgāku. Pie sienas plauktus liec nevis no tumša materiāla, bet gaišā sienas krāsā vai no stikla – tādā veidā tiks panākts daudz efektīvāks rezultāts.

 

Atstarojošas virsmas

 

Līdzīgi kā ar gaišām mēbelēm, arī gaismu atstarojošas virsmas būs veiksmīgs risinājums telpas paplašināšanai. Šādam ieteikumam piemērotas būs lakotas virsmas, stikli, spoguļi un metāliski materiāli, kas atspīduma rezultātā paplašinās telpu. Kādas virtuves durtiņas vari izveidot ar spoguļa vai stikla virsmu, bet galda virsmu izvēlēties metālisku – ar šādu triku vien būs gana telpas paplašināšanai. Tāpat izvēlies spīdīgu vai matētu ledusskapi, cepeškrāsni un citu virtuves tehniku.

 

Atvērta tipa plaukti

 

Ja kārtības uzturēšana virtuvē ir tava stiprā puse, tad izmanto šo priekšrocību un ievies atvērta tipa plauktus, kas ietaupīs vietu, kā arī paplašinās telpu. Jo vairāk pie sienas iekarinātu plauktu ar durtiņām, jo mazāk vietas izskatīsies telpā. Šādos plauktos var uzglabāt gan traukus, gan garšvielas un kādus sausos produktus. Pats svarīgākais šādā risinājumā ir ievērot kārtību, tad arī efekts būs acīmredzams.

 

Neitrālas mēbeles

 

Virtuves iekārta ar dekoratīvām durtiņām, dažādiem grebumiem un rotājumiem, lai paliek lielo telpu īpašniekiem, mazākajās virtuvēs ieteicams izvēlēties atturīgākas mēbeles, kas nepievērš daudz uzmanības. Neuzkrītoši rokturi, tīras līnijas, vienmērīga raksta materiāls un nesaraibināts kopskats būs zelta ceļš uz šauras un samērā mazas virtuves vizuālu paplašināšanu.

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 29 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē